in

On je moje najveće neprijatno iznenađenje

On je moje najveće neprijatno iznenađenje

Dragan Marković Palma izivnio se građanima zbog toga što je Jedinstvena Srbija predložila Radeta Bastu za ministra privreda.

Marković je tokom rasprave o predlogu za smenu ministra Baste, rekao da je njegova Jedinstvena Srbija predložila Bastu za ministra privrede na osnovu njegovog CV-ija.

„Imao je kompaniju koju je kasnije prodao, bar je meni tako rekao. Kada je bio direktor toplane, nije bilo problema sa grejanjem“, naveo je Marković.

„Mi ne želimo da jedno pričamo, a drugo radimo. Ne samo u kampanji, ja sam tako rođen da neću reći Rusija me sada vezala, i da je moja druga kuća Rusija, ali nisu samo politički razlozi što mi treba da sarađujemo sa Rusijom, već i ekonomski razlozi“, naveo je Marković navodeći da Srbija ima povoljniju cenu gasa.

Dodao je i kako se rat u Ukrajini ne bi završio kada bi Srbija sutra uvela sankcije Rusiji.

„Tako da taj CV koji je uvek bitan za neku funkciju, neću reći da nas je prevario CV, već ponašanje Radeta Baste kao tada člana JS“, poručio je Marković.

„U politiici postoje dva termina kao u medicini – a to je akutna izjava i hronične izjave. Međutim hronične su učestale na štetu programa, ne na štetu srpske vlade, nego na štetu građana Srbije“, ocenio je Marković.

Marković je naveo da je on sam obišao najmanje 15 država i da je o tome uvek informisao i predsednika Vlade i Vladu i predsednika Aleksandra Vučića o tim posetama.

„Ko si ti da sam odlaziš u neku državu i ti sam pričaš šta je dobro, a šta loše“, poručio je Marković Basti.

Marković se izvinio što je Jedinstvena Srbija, kako je rekao, napravila grešku sa Bastom, i porčio je da takav čovek više nikada neće biti ne samo ministar, nego i član JS.

„Zvao sam ga jedno pedeset puta, rekao mu nemoj to da radiš. ‘Neću šefe, neću’ itd. i onda smo poslali zahtev za njegovu smenu (…) Želim još jednom da se izvinim građanima Srbije. Greške čovek pravi u životu, ne kažem ‘mi sutra postavljamo drugog, on će biti najpametniji’, na mnogo skenera mora da prođe to lice“, rekao je Marković.

„Rade Basta je moje najveće neprijatno iznenađenje u životu, i to sam mu i rekao“, naglasio je.

Marković je zahvalio SNS što je prihvatila da Basta bude smenjen s mesta ministra.