in

Okreće se novi list u odnosima Crne Gore i Srbije

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović ocenio je da se njegovom posetom Beogradu “okreće novi list” u odnosima Srbije i Crne Gore i da je neprirodno da bude bilo kakvog šuma u komunikaciji.

Ovom posetom počeo je novi ciklus, koji podrazumeva da smo spremni da svim otvorenim pitanjima pristupimo na krajnje odgovaran način i u korist građana obe države, rekao je Abazović na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

„Otvorili smo i neke teme koje nisu ekonomske i iskazujem zahvalnost premijerki Brnabić zbog toga što je nastupio momenat kada neke stvari treba da se prevaziđu na obostranu korist“, kazao je Abazović.

Istakao je da ne postoji značajnije pitanje u odnosima dve države koje je nemoguće rešiti i poručio da “oseća dobru volju”.

O ugovoru sa SPC i Maroviću

Predsednik Vlade Crne Gore izjavio je da je on premijer koji vodi evropsku i sekularnu državu, u kojoj će sve verske zajednice imati isti tretman, a nijednom pitanju ne daje veći značaj od onog koji zaslužuje.

Mi smo tu da svako pitanje koje je ostalo otvoreno rešimo u skladu sa ustavom i zakonom, rekao je Abazović.

“Dok budem premijer vodiću se državnim interesima, partijski ineteresi me ne interesuju, uključujući i partiju koju vodim”, izjavio je Abazović.

Abazović je rekao da je bilo reči i o izruženju Svetozara Marovića, ukazujući da se ne može svako pitanje odmah rešiti.

“Mi ne možemo da napravimo pritisak, već da danas rešavamo ona pitanja koja se mogu rešiti danas, a ona za koja im treba još neko vreme, da ih rešimo uskoro”, dodao je Abazović.

Tagovi