in

Odvažni Novosađani iskoristili prvi dan nove godine da se bućnu u ledenom Dunavu

Odvažni Novosađani iskoristili prvi dan nove godine da se bućnu u ledenom Dunavu

Novogodišnje partijanje je uveliko u toku, a mnogi su iskoristili ove praznike da se pomalo opuste i popiju koju čašicu više, pa dane koriste za odmor, kako bi uveče napunili baterije za žurke, kojih je grad ovih dana prepun.

Kažu da je za lečenje mamurluka najbolja dobra šetnja i svež vazduh, pa nije ni čudo što su lepo vreme i neobično visoke temperature za ovo doba godine izmamili brojne Novosađane na ulice, te su mnogi iskoristili priliku da provetre mozak i protegnu noge.

Centar grada i kej su juče bili prepuni, jedva se moglo proći od gužve, a najhrabriji su odlučili da iskoriste prvi dan nove godine za kupanje u Dunavu na novosadskom Štrandu, što je svakako recept za instant otrežnjenje, ukoliko ste preterali prethodnu noć.

Naime, Instagram stranica 192_rs objavila je fotografiju trojice odvažnih momaka, koji su iskoristili prolećnih 18 stepeni da ulete u ledenu reku i prikažu pravi sportski duh, a zatim su pozirali savijenih mišića, na zaprepašćenje znatiželjnih prolaznika.

Naravno, ovaj njihov potez izazvao je brojne komentare naših sugrađana .

„Ovo kupanje je starteški planirano i profesionalno izvedeno, momci se redovno izlažu hladnoći i znaju šta rade“, „Priprema za 19. januar“, „Vau kakvi mišići! Vau brate“, „Koliko su ovi pošmrkali noćas kad im nije hladno?“,“Oni su se u tim go*nima kupali hahahah“.

„A sutra na temperaturi od 37, 2 pisanje testamenta“, „Ovo kopirate goste sa ‘Freestylera’ od sinoć?“, „Momci imaju manje od 20 godina i svaka im čast! Pola sata su bili u vodi! Živi, zdravi, sportisti… A vi ste glupim komentarima ne budite ljubomorni“, pisali su Novosađani.

Svakako potez vredan divljenja, koji zahteva dobru odličnu fizičku spremu, a mi se nadamo da nakon kupanja nisu nazebli, jer zubato januarsko sunce ipak zna da prevari…

Bezobzirni vozač se poprečno parkirao i zauzeo 2 mesta u NS tržnom centru (FOTO)