in

Održano prvo ročište po tužbi Jeremića protiv Vučića

Pred Višim sudom u Beogradu održano je prvo ročište po tužbi predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića protiv predsednika Srbije za povredu časti i ugleda zbog izjave iz 2018. da je šef međunarodne bande lopova. Na današnjem ročištu iskaz je dao Vuk Jeremić, a tuženi Aleksandar Vučić biće pozvan da iskaz da 17. februara. Vučićev advokat ocenio je da Jeremić želi da u sudnici napravi političku arenu, a da je jedan od pokazatelja da je reč o, kako navodi, političkoj kampanji, to što “pedeset miliona dinara nikad niko nije tražio na ime nematerijalne štete”.

Jeremić je naglasio da je nakon tri i po godine konačno održano prvo ročište.

„Danas nije bilo u sudnici Aleksandra Vučića, iako je često u medijima govorio da jedva čeka da se sa mnom nađe u sudnici. Ovo je priča koja će se sasvim sigurno završiti time da nema dokaza da sam šef međunarodne bande lopova“, rekao je Jeremić.

Dodao je da nije ni pod kakvom istragom ni u Srbiji niti bilo gde u svetu.

„Ja ću ovu stvar isterati. Ali ovo nije priča o meni već o tome šta mogu građani Srbije da očekuju kada neko ko je javna ličnost, kada stvar koja je očigledno jasna šta je po sredi, ako ona ne može da dobije sudski epilog tri i po godine“, poručio je Jeremić.

Palibrk: Jeremić pravi u sudu političku kampanju

Vučićev punomoćnik, advokat Dragan Palibrk, izjavio je da „toliko insistiranje da se tuženi pojavi u sudnici, a pri tom to njegov advokat ne traži“ – to, smatra on, apsolutno pokazuje da Jeremić hoće od sudnice da pravi svoju političku arenu.

„Pedeset miliona dinara nikad niko nije tražio na ime nematerijalne štete i to je prvi pokazatelj da je to jedna politička kampanja“, istakao je Palibrk.

Video: Tanjug

Tagovi