in

Održana protestna šetnja “Marš slobode” u Kragujevcu

Održana protestna šetnja “Marš slobode” u Kragujevcu

Protestna šetnja u Kragujevcu koja je održana danas nazvana je “Marš slobode”.

Kolona je došla do zgrade BIA. Kragujevčani su skandirali „Gašiću odlazi“, a pored dopisništva RTS „Vučiću odlazi“, kao i „Uhapsite Vučića“. Do 20 časova blokirana je raskrsnica kod „Centra Roda“.

Šetnja je, ovoga puta posvećena inspektorima Slobodanu Milenkoviću i Dušanu Mitiću, policajki Katarini Petrović i policajcu uzbunjivaču iz Kragujevca.

„Nasilje je na sve strane, pa i u našem gradu. Gde god da pogledamo postoji nasilje. Pozivam još jednom sve Kragujevčane da se sledeće subote vidimo opet. Da nas bude što više. Bitno je da ovo leto prebrodimo, a onda ćemo da vidimo šta dalje“, kazao je narodni poslanik Veroljub Stevanović.

„Našli smo još jedan razlog da se svi okupimo. A razloga nam vlast daje svakog dana i svake nedelje. Svi ovi ljudi koji su se skupili su spremni da istraju do kraja. Ovaj sistem mora da se menja „, kazao je poslanik stranke Zajedno Nikola Nešić.

Inženjer Miloš Marinković je u govoru okupljenima istakao da građani moraju da da brane svoju slobodu i demokratiju.

„Demokratija nije samo da se izađe na izbore. Saslušajte šta vam nude kandidati, šta vam obećavaju. Odaberite šta vam deluje najrazumnije, najsmislenije… A sutradan, bez obzira ko pobedi, prvo obežanje kada bude iznevereno, mora uliva i mora pritisak“, istakao je Marinković.

Tagovi