in

Odluka o spotu Rio Tinta pokazatelj da REM nije nezavisno telo

Današnja odluka doneta na sednici REM-a da “reklama kompanije Rio Tinto koja se emituje na RTS-u nije u neskladu sa zakonskim propisima”, još jedan je od pokazatelja da ovo telo ne samo da nije nezavisno i samostalno, kao što bi po svojoj definiciji i svrsi postojanja moralo da bude, već da radi u isključivom interesu i po direktivama vladajuće partije i režima, a na štetu građana Srbije, navodi se u saopštenju Ekološkog ustanka.

Kako je dalje saopšteno, reklama Rio Tinta u direktnoj je suprotnosti sa odredbama čl. 15, st. 1 Zakona o javnom informisanu i medijima, kao i odredbe čl. 10 st. 5 Zakona o oglašavanju.

„Pozivamo zato sve građane da svojim prisustvom na protestu ispred zgrade RTS-a, u subotu 6. novembra u 14 časova, stanu u odbranu pravnog poretka Republike Srbije, a protiv uzurpatorske vlasti koja i Javni servis i državu tretira kao svoje privatno vlasništvo“, stoji dalje u saopštenju.

Iz Ekološkog ustanka zahtevaju momentalni prestanak emitovanja, kako su naveli, sramne reklame za trovanje Srbije i pozivaju građane da im se pridruže u subotu.

 

Tagovi