in

Odbrana Bjelogrlića traži da uđu svi novinari

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas bi trebalo da bude održano prvo ročište po tužbi režisera Predraga Gage Antonijevića protiv glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića, a povodom incidenta i tuče u niškom hotelu Ambasador, prošlog leta.

Kako javlja reporterka N1, Bjelogrlić se pojavio u sudu u Katanićevoj, a njegova odbrana je zatražila da suđenje bude javno i da uđu svi novinari, nakon što je prethodno sudija odobrila ulazak troje novinara zbog kapaciteta sudnice.

Advokati odbrane Goran Draganić i Jugoslav Tintor zatražili su od sudije da se obezbedi veća sudnica kako bi prisustvovali svi zainteresovani novinari i javnost, i rekli da će se sudjenje održati pod uslovom da bude javno i dostupno svim novinarima ili da ga neće ni biti, u slučaju da u sudu trenutno ne postoji raspoloživa dovoljno velika sudnica da primi sve zainteresovane.

Goran Draganić je novinarima još rekao da je odbrana ta koja insistira na javnosti i da će se videti zašto je to tako, a trenutno se čeka odluka sudije da li će suđenje početi.

Podsetimo, Bjelogrlić je uhapšen 23. avgusta zbog nasilničkog ponašanja za šta je propisana kazna zatvora od šest meseci do pet godina zatvora. Po nalogu tužilaštva određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a na slobodu je pušten dan kasnije.

Do sukoba je došlo u kafeu hotela „Ambasador“ u centru Niša, gde su boravili gosti glumačke manifestacije „Filmski susreti“. Reditelj Predrag Gaga Antonijević je oko četiri sata ujutro pozvao policiju i kazao da ga je Bjelogrlić tukao. Rekao je da je sedeo u kafe baru kada mu je Bjelogrlić sa kojim je od ranije u lošim odnosima i sa njim vodi i sudske sporove, prišao i bez ikakvog razloga i povoda mu zadao dva udarca u glavu. Bjelogrlić je, s druge strane, rekao da je naseo na provokacije i da mu je žao zbog toga.

Izvor : N1

Tagovi