in

Odbornici SNS i SPS u Boru odbili da razgovaraju o “rudarskim” problemima

Odbornici Skupštine Grada Bora nisu prihvatli predlog opozicije da se u dnevni red zasedanja uvrste tačke na kojima bi se razmatrao zahtev radnih grupa tri seoske mesne zajednice u vezi nagomilanih problema nastalih usled rudarskih aktivnosti.

Odbornici Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije nisu prihvatili ni predlog da se na sednici javno raspravlja o studiji „Batuta“, u kojoj se navodi da postoji veći rizik od smrtnosti od oboljevanja raka u Boru, u skoro svim grupama i kod muškaraca i kod žena.

Uoči zasedanja, koje je zbog epidemiološke situacije održano u sali bioskopa „Zvezda“, na ulazu se okupilo petnaestak meštana borskih sela i aktivisti Udruženja građana koji su najavili učešće na lokalnim izborima, kako bi izvršili pritisak da se razmatraju tačke dnevnog reda koje su od živonog interesa za njih.

Meštanin Miodrag Živković iz Slatine, ponovio je da su meštani ne samo tog sela već i sela u zoni uticaja rudarenja očajni, jer ne vide budućnost.

“Gradska vlast i država se prave da slušaju ali u stvari ne čuju, prave se da gledaju a u stvari ne vide. Nikoga nije briga što se zakoni ove države ne poštuju. Nemoćni smo da bilo šta promenimo, pa su ovakve aktivnosti jedino što nam preostaje”, kazao je on.

Sednica Skupštine ubrzo je prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

Na dnevnom redu bilo je 30 predloga odluka koje su odbornici trebali da usvoje, među kojima su najbitnije bile novo kreditno zaduženje od 300 miliona dinara JKP Toplana za nabavku uglja, kratkoročni akcioni plan zapošljavanja za 2022-2023. godinu.

Tagovi