in

Odbijena tužba smenjenog pravobranioca zbog zemljišta poklonjenog firmi Bizerba

Viši sud u Valjevu je odbio tužbu bivšeg gradskog pravobranioca Valjeva Darka Kostića kojom je traženo da se Republika Srbija obaveže da gradu Valjevu vrati u vlasništvo 11,8 hektara zemljišta u Popučkama ili da isplati naknadu u novcu u iznosu od 156.114.000 dinara. Ovo zemljište u budućoj industrijskoj zoni u Popučkama grad Valjevo je preko Republičke direkcije za imovinu bez naknade ustupi nemačkoj firmi Bizerba koja u ovom gradu na Kolubari planira da otvori fabriku.

Darko Kostić

Gradski pravobranilac Darko Kostić, koji je pokrenuo ovaj sudski spor pred Višim sudom u Valjevu, u međuvremenu je smenjen sa mesta prvog čoveka Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina.

Darko Kostić je za N1 rekao da nije očekivao ovakav ishod.

“Da kažem da sam očkivao ovakav idshod bio bih neiskren! Ja i sada čvrsto verujem da je tužbeni zahtev bio osnovan. Sud , naravno, ima pravo da donese drugačiju odluku i, što bi rekli, važi se sudijska”, rekao je bivši pravobranilac Valjeva.

Na pitanje N1 da li sumnja da je bilo nekakvih pritisaka na sud i sudiju, Kostić je odgovorio da on o tome nema nikakva saznanja.

“Ja hoću da verujem da svako radi svoj posao u skladu sa svojim najboljim znanjem i umećem. Sud ima pravo na svoje odluke, a ostavljena je mogućnost nezadovoljnoj strani da se žali. Kako će dalje ići sve ovo, ostaje da se vidi”, rekao je za N1 Darko Kostić.

U javnom pravobranilaštvu u Valjevu nismo mogli da dobijemo informaciju da li će na ovu presudu podneti zalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Tagovi