in

Od toga nam ništa nije vrednije

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić pozvao je predsednika Mila Đukanovića da “ako već ne želi svojom voljom”, onda u skladu sa svojom Ustavnom obavezom zaštite poretka, da javno i jasno doprinese miru.

„Pozivam, još jednom, sve društveno-političke aktere na očuvanje mira, od koga nam ništa nije vrednije. Pozivam sve građane na poštovanje Ustava, zakona, javnog reda i mira, države Crne Gore“, napisao je Krivokapić na Tviteru.

Krivokapić je prethodnog dana rekao da ne prihvata da postoji bilo čiji interes, bilo lični, bilo određene grupacije, da ugrozi mir, razumevanje, stabilnost i međubratsku slogu, što je nasvetliji cilj još od vremena Svetog Petra Cetinjskog.

Svedoci smo, nažalost, da pojedine političko-kriminalne strukture, koje strahuju od skorih reformi u pravosuđu i zebu da će ruka pravde konačno da zagospodari Crnom Gorom, sada ne biraju sredstva da unesu nemir i tenzije među braćom, našim prijateljima, komšijama i kumovima, samo zarad očuvanja pozicija i materijalne koristi, naveo je Krivokapić u obraćanju građanima.

Istakao je da je, kao premijer, dužan da upozori sve časne i poštene crnogorske građane da ne nasedaju na manipulacije onih koji su zarad lične koristi i privilegija spremni da i rođenu braću gurnu u sukob.