in

Od ponedeljka sve linije BG voza u redovnom saobraćaju

Nakon više od četiri godine, sve linije BG voza ponovo će biti u redovnom saobraćaju, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon obilaska železničke stanice „Vukov spomenik“ u Beogradu.

Momirović je kazao da će od ponedeljka krenuti redovan saobraćaj BG voza na liniji od Batajnice do Ovče. Vozovi će, kako je saopšteno, u početku saobraćati na svakih 30 minuta u špicu i na 60 minuta van špica.

Stanovnici zemunskog naselja Batajnica žalili su se da su ostali bez BG voza, da od 20. marta nema nijednog polaska ka centru Beograda. Poručili su: vratite nam voz, a nadležni, ni u Srbija vozu, ni u Gradu Beogradu, za N1 nisu objasnili zašto su skratili glavnu liniju BG voza na trasu centar grada-naselje Ovča.

“Cilj nam je da u narednih mesec dana tu liniju osposobimo da saobraća na svakih 15 minuta, kao i da od ponedeljka ubacimo još jednu garnituru na relaciji Lazarevac – Beograd Centar”, rekao je danas Momirović.

Ministar je dodao da će od ponedeljka, 28. marta biti otvorena stanica Novi Beograd i to deo namenjen za prijem i otprem putnika. Očekivanja su da stanica Novi Beograd postane najfrekventnija železnička stanica u Srbiji, kazao je.

Prema njegovim rečima, kompletno renoviranje stanice “Vukov spomenik”, prvo od otvaranja stanice, je u poodmakloj fazi čime će, kaže, biti vraćen stari sjaj iz vremena kada je tek bila otvorena.

Za to su, prema saopštenju, obezbeđena sredstva u iznosu od 360 miliona dinara.