in

Od petka nastavak overe potpisa za narodnu inicijativu

Od petka nastavak overe potpisa za narodnu inicijativu

Iz kabineta gradonačelnika Grada Novog Sada saopšteno je za N1 da će od petka biti nastavljena overa potpisa za narodnu inicijativu kojom se traži zabrana iskopavanja litijuma i bora u Srbiji, a navedeno je i da je do privremene obustave overe potpisa došlo zbog ograničenog kapaciteta overivača.

„Zbog činjenice da je u toku overa potpisa za kandidature za Predsednika Republike i ograničenog kapaciteta overivača, Gradska uprava za opšte poslove je morala da uradi preraspodelu overivača kako bi se u potpunosti zadovoljili svi zahtevi za overu potpisa, usled čega je deo overivača premešten na druga mesta za overu i usled čega je i došlo do privremene obustave overe potpisa za narodnu inicijativu“, navodi se u odgovoru na pitanje N1 zbog čega je grupa građana „Kreni – Promeni“ ostala bez overivača za narodnu inicijativu u Novom Sadu. Naime, četvoro overivača povučena su sa četiri lokacije sat i po vremena nakon početka prikupljanja potpisa.

Iz kabineta gradonačelnika navode i da je gradska uprava angažovala dodatne overivače i od sutra se nastavlja overa potpisa za narodnu inicijativu i građanima će biti dostupna overa na četiri mesta koja će se vršiti svaki radni dan od 8 do 15 časova do isteka Zakonom definisanog roka za prikupljanje potpisa za narodnu inicijativu.

„Kreni – Promeni“ pokrenuo je Narodnu inicijativu sa ciljem prikupljanja ukupno 30.000 potpisa, a kako bi s tim potpisima Narodnoj skupštini uputili predlog zakona o trajnoj zabrani istraživanja i rudarenja bora i litijuma na teritoriji Srbije.

Tagovi