in

Obuka Vojske Srbije na raketnim sistemima “orkan”

Pripadnici Vojske Srbije iz sastava Mešovite artiljerijske brigade realizuju obuku na raketnim sistemima 262 milimetara M-87 „orkan“ na lokaciji razmeštaja jedinice u Nišu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Obuka se realizuje radi dodatnog osposobljavanja profesionalih vojnika koji su u prethodnom periodu primljeni u jedinicu i postavljeni na dužnosti poslužilaca na ovim raketnim sistemima, a istovremeno se unapređuje i osposobljenost mladih oficira za izvođenje obuke za realizaciju zadataka artiljerijske vatrene podrške jedinicama Kopnene vojske, navodi se u saopštenju.

Vojnici se osposobljavaju za borbenu upotrebu raketnog sistema „orkan“ i uvežbavaju posedanje vatrenog položaja, otkrivanje ciljeva, proračun elemenata za gađanje i izvršenje artiljerijskih gađanja.

Dodatno osposobljavanje profesionalnih vojnika redovno je redovno u svim jedinicama Vojske Srbije, kako bi oni bili obučeni za više dužnosti u okviru svog roda ili službe, čime se unapređuje žilavost i borbena otpornost snaga Vojske Srbije, navedeno je u saopštenju.

Tagovi