in

Obijena sala OŠ “Svetozar Marković Toza”, jedna svlačionica zapaljena, druga opljačkana

Obijena sala OŠ “Svetozar Marković Toza”, jedna svlačionica zapaljena, druga opljačkana

Nepoznati počinioci obili su fiskulturnu salu Osnovne škole „Svetozar Toza Marković“ na Detelinari tokom praznika. Oni su zapalili deo svlačionice, dok su iz druge ukrali vrednu opremu.

Policija je na poziv direktora škole obavila uviđaj, a konstatovano je da ništa od školske imovine nije ukradeno. Sama provala bila je u delu fiskulturne sale, u svlačionicama, piše 021.rs.

Sportski klub „Wild Dogs“ iz Novog Sada, koji se bavi američkim fudbalom i koristi svlačionicu ove škole, na svojoj Fejsbuk stranici je objavio da im je ukradena vredna oprema u vidu lopti, dresova, kopački i čunjeva.

„Mi smo može se reći prošli dobro jer kod nas nisu palili ništa, u susednoj svlačionici jesu. Počiniocima želimo da poručimo da su bruka i sramota za naš grad. Stvari koje ste ukrali nek su vam proste, ne želimo nikome zlo nikada, ali želimo da znate da ste nam ovim ozbiljno ugrozili trenažni proces. Lopte za američki fudbal je u Srbiji teško nabaviti i skupe su, a bez njih ne možemo da treniramo“, navodi se, između ostalog, u toj objavi.

Škola poseduje video nadzor koji bi trebalo da pomogne policiji u identifikaciji počinilaca.

Izvor: 021.rs, Moj Novi Sad