in

NUNS pozvao nadležne da reše sve slučajeve pretnji Isidori Kovačević

Glavna i odgovorna urednica Podrinskih Isidora Kovačević ponovo je meta napada. Kovačević je dobila preteću poruku, nakon što je na društvenim mrežama objavila fotografije funkcionera SNS-a i bivšeg narodnog poslanika Aleksandra Peranovića, koji je istovremeno direktor Fonda PIO Šabac i nalazi se na čelu šabačkog hipodroma, uz komentar “kad ti stranka bira društvo”, saopštilo je Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS)

Na prvoj fotografiji je, navode, Peranović u društvu batinaša na šabačkom mostu u toku demonstracija u novembru prošle godine, dok je na drugoj u ulozi političkog funkcionera.

Nakon toga su joj na društvenim mrežama sa anonimnog profila upućene uvredljive i preteće poruke.

“Pretnje su nove i odnose se na pričanje o meni javno, dok ne završim u ludnici. Duže vreme nisam ništa objavljivala o politici i batinašima, a priča o poternicama se ‘ohladila’. I sad kad sam spomenula tako nešto, stigla je ta poruka puna pokušaja vređanja, uz poruku da ću završiti u ludnici”, navela je Kovačević, a saopštio NUNS.

Dodala je da su i nove pretnje prijavljene policiji.

NUNS podseća da su glavnoj i odgovornoj urednici Podrinskih i ranije upućivane pretnje, između ostalog i “da je potreban metak njoj i njenoj porodici”. Takođe, u decembru prošle godine Šabac je bio izlepljen poternicama kojima se tražila glava novinarke. Ni u jednom slučaju niko nije odgovarao.

NUNS je osudio najnovije pretnje upućene novinarki Isidori Kovačević.

“Podsećamo da su novinari koji rade u lokalnim medijima najugroženiji i da su laka meta za potencijalni fizički napad. Pozivamo tužilaštvo i policiju da što pre reše sve slučajeve pretnji novinarki Isidori Kovačević”, saopštio je NUNS.