Novosadska policija odgovorila Novakoviću da je Novi Sad bezbedan, da ne omalovažava njen rad

Novosadska policija odgovorila Novakoviću da je Novi Sad bezbedan, da ne omalovažava njen rad

Policijska uprava (PU) u Novom Sadu saopštila je danas da je taj grad bezbedan i da zaslugu za to ima policija koja svoj posao radi profesionalno i efikasno.

PU Novi Sad navela je da se to vidi i po tome što su sva krivična dela rasvetljena vrlo brzo.

PU je saopštenjem odgovorila predsedniku novosadskog odbora Narodne stranke i bivšem gradonačelniku Novog Sada Borislavu Novakoviću, koji je u pismu ministru policije Aleksandru Vulinu ocenio da je Novi Sad postao „kriminalni eldorado“ i optužio gradonačelnika Miloša Vučevića iz Srpske napredne stranke da sarađuje sa kriminalcima.

„Pravo je gospodina Novakovića da u cilju političke borbe i prikupljanja glasova napada ministra Aleksandra Vulina, ali molimo i njega i ostale političare da se uzdrže od napada na pripadnike MUP-a i da ne omalovažavaju naš rad i rezultate“, navela je novosadska policija u saopštenju za javnost.

U saopštenju se apeluje na političare da ukoliko ne žele da pomognu, ne odmažu policiji.

Povodom izjave Novakovića da su Novosađani poslednjih dana bili svedoci reketiranja i maltretiranja prvotimca FK Vojvodina Mladena Devetka, i premlaćivanja jednog mladića u prostorijama tog kluba koje koriste navijači, PU je saopštila da su „pripadnici MUP-a u Novom Sadu efikasno rasvetlili i krivična dela koja navodi Novaković, a počinioci su brzo identifikovani i uhapšeni“.

Dodaje se da je policija efikasno rasvetlila i pokušaj iznude u i uhapsila Novosađanina D. B. (32), zbog sumnje da je, na ime nepostojećeg duga, pretnjama pokušao da iznudi 40.000 evra od jednog fudbalera FK Vojvodina.

Borislav Novaković je u pismu naveo i da je „kristalno jasno“ da svi učesnici tog nasilnog ponašanja čine deo organizovane kriminalne grupe koju predvodi Slobodan Milutinović Snajper, da jk on „kao šef i nalagodavac ostao zaštićen i bezbedan“ i da on ima političku podršku koja se i ne skriva.

„Nije nepoznato da je ovaj kriminalac lični prijatelj gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića. Svoj blizak odnos sa ovim kriminalcem gradonačelnik je učinio potpuno javnim kada je zvanično u gradskoj kući primio delegaciju FK Kabel, koju je predvodio Slobodan Milutinović Snajper“, rekao je Novaković.