in

Novosađani upali na gradilište i posle sukoba sa obezbeđenjem sačuvali drvo od seče

Stanari ulica Maksima Gorkog i Radničke u Novom Sadu upali su 22. avgusta na gradilište u Stražilovskoj ulici i na mestu buduće zgrade suda spasili drveće od seče, za koje je građanima obećano da neće biti rušeno.

Nezadovoljni Novosađani na gradilištu su telima branili stabla koje su radnici počeli da seku. Važno je napomenuti da se radi o drveću za koje je nakon protesta pre dve godine svečano obećano da neće biti rušeno.

Na samom gradilištu došlo je i do koškanja i vređanja građana sa obezbeđenjem, a svedoci su za portal 021 izjavili da su se pripradnici obezbeđenja ponašali izuzetno agresivno i neprofesionalno.

Današnji upad građana na gradilište svojevrsni je nastavak protesta koji je počeo pre dve godine, kada su se stanari okolnih zgrada pobunili prilikom donošenja plana, a koji je predviđao da se uklone dečije igralište i parkić između zgrada.

Međutim, tada je stanarima u Gradskoj upravi obećano da se ipak neće biti posečeno svo drveće, već samo nekoliko stabala. U međuvremenu, obećanje je prekršeno i par stabala je već posečeno.

Izvor: Nova, 021

Novosadsko “Zelenilo” uništilo zaštićeno prirodno dobro, stabla leske u Dunavskom parku