in

Novogodišnja noć u Crnoj Gori protekla mirno

Novogodišnja noć u Crnoj Gori protekla mirno

Novogodišnja noć u Crnoj Gori protekla je mirno i nije bilo težeg narušavanja javnog reda i mira, ni ugrožavanja bezbednosti građana, izjavio je načelnik Operativno komunikacionog centra Uprave policije Mladen Marković.

U odnosu na prethodne godine, kako je istakao Marković, za novogodišnju noć nije bilo nasilja u porodici, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

Registrovane su 23 saobraćajne nezgode u kojima je 13 osoba lakše povređeno. Juče je, kako kaže Marković, u Crnu Goru ušla oko 31.000 ljudi, a izašlo oko 22.000.

Ukupno je u Crnu Goru od 29. do 31. decembra ušlo oko 77.000, a iz države je izašlo 66.000 građana, što je više nego godinu dana ranije.

Marković je rekao i da je uoči novogodišnjih praznika smanjena nelegalna prodaja pirotehnike, pa je od 29. do 31. decembra oduzeto više od 14.000 petardi od neleganih prodavaca i podsetio da akcija „Petarda“ traje do 20. januara.

On je istakao da je u toku 2022. godine bilo 160 incidenata vezanih za vatreno oružje, što uključuje upotrebu municije ili eksplozivnih sredstava, ali je uprkos toj „nepoželjnoj statistici“ tokom novogodišnje noći praktično nije bilo registrovane upotrebe vatrenog oružja.

Tagovi