in

Novinarka Vijesti podnela krivičnu prijavu protiv sebe

Novinarka Vijesti podnela krivičnu prijavu protiv sebe

Novinarka Vijesti Jelena Jovanović u utorak je, u kancelarijama Specijalnog državnog tužilaštva, zahtevala da se istraže brojni medijski napisi – da je ona glavno pero istraživačkog novinarstva škaljarskog klana i da za pojedine tekstove uzima novac.

Tim povodom, podnela je krivičnu prijavu protiv sebe, tražeći od tužioca da iskoriste sve mehanizme na raspolaganju i promptno istraže njenu i imovinu članova najuže porodice.

Iz Demokratske partije socijalista nedavno su rekli da je Jelena Jovanović „glavno pero istraživačkog novinarstva škaljarskog klana“, kako je to, prema njihovim rečima, tvrdio jedan od vođa te kriminalne organizacije.

„Očekivala sam da oni koji su slali takva saopštenja podnesu krivičnu prijavu protiv mene, ali pošto to, prema mojim saznanjima nisu učinili, preostalo mi je jedino da na ovaj način tražim da tužilaštvo utvrdi ko govori i piše istinu“, rekla je novinarka nakon podnošenja prijave, prenose Vijesti.

Specijalnom tužiocu rekla je da se već duže, zbog tekstova koje piše, u određenim medijima pojavljuju informacije da je saradnica organizovane kriminalne grupe škaljarski klan i da za novac radi po njihovom nalogu, objašnjavajući da se takva formulacija pojavi nakon skoro svakog njenog istraživanja.

„Kako svaki put nakon nekog istraživanja određeni mediji koriste tu formulaciju ili njoj slične da bi me diskreditovali, to Vas molim da, koristeći sve mehanizme kojim raspolažete istražite sve moje kontakte sa pripadnicima bilo koje kriminalne organizacije, a prvenstveno sa pripadnicima OKG škaljarski klan, zatim da utvrdite način na koji sam stekla stan, moje prihode i sve što mislite da je potrebno… Imate moju saglasnost da izvršite provere za mene i članove moje najuže porodice“, piše u njenoj prijavi SDT-u.

Jovanović je tužiocu saopštila da se godinama, za potrebe novinarskog izveštavanja, bavila pripadnicima gotovo svih kriminalnih grupa i organizacija koje deluju u Crnoj Gori.

Odgovarajući na pitanja tužioca, kazala je i da se često dešavalo da je pripadnici kriminalnih grupa sami kontaktiraju ili da dolaze u redakciju.

Tužiocu je rekla i da je sada pokojnog šefa škaljarskog klana Jovana Vukotića videla jedino kada ga policajci sprovode na saslušanje u zgradu Specijalnog državnog tužilaštva.