in

Novinar iz Pirota ima saznanja kako će se i kada ukloniti cisterne sa amonijakom

Novinar iz Pirota ima saznanja kako će se i kada ukloniti cisterne sa amonijakom

Prošlo je 11 dana od kako je teretni voz koji je prevozio amonijak iskliznuo sa šina u blizini Pirota. I dalje nije poznato kada i kako će se prevrnuti vagoni uklanjati. Novinar portala Pirot Plus online Nenad Paunović, koji je tokom dana obišao mesto akcidenta i tamo zatekao radnike Infrastruktura železnice, kaže da ima nezvanična saznanja da će se za uklanjanje cisterni koristiti autokran iz Bugarske, i da će to biti obavljeno do 13. januara.

„Ono što konkretno znam i što sam video jeste gomila pragova, ti pragovi će poslužiti da se obezbede cisterne sa jedne i sa druge strane da kada budu pokušali da ih podignu, za sada pune, da ne klize levo i desno“, kaže Paunović.

Iz kabineta gradonačenika Pirota za N1 kažu da plan za uklanjanje cisterni postoji, ali da se čeka saglasnost Ministarstva saobraćaja. Šta u tom planu piše, da li će se cisterne podizati i odvoziti ili će se preostali amonijak pretakati, iz Ministarstva za sada ne odgovaraju.

„Za mene je to najveći problem što se ćuti, bolje da kažu teško ide, ne možemo da nađemo rešenje, bolje da kažu da pitamo i druge, ali ćemo tako mi u Pirotu nešto znati“, zaključuje Paunović.