in

Novi dom za dvoje mališana i samohranog oca iz Brusa

Anđela (4) i Aleksandar Anđelković (5) iz Botunje kod Brusa, zahvaljujući uspešnoj akciji Srce za decu koja je okupila ljude velikog srca, odrastanje bez majke u kući načetoj zubom vremena, zameniće toplim porodičnim gnezdom u kojem će provesti bezbrižnije detinjstvo, saopštila je kompanija Ringier Axel Springer Srbija.

Kako se navodi, na proplanku u selu Botunja, u kojem je sve više napuštenih domaćinstava, dvoje dece, brat i sestra, Aleksandar (5) i Anđela (4) živeli su svoje, nažalost veoma teško odrastanje sa tatom. Nakon što se saznalo za priču o njihovim snovima o toplom domu, suvih i čistih zidova obojenih u razne boje, ali i frižideru punom hrane, kupatilu koje nije napolju i kadi punoj vode, Blic fondacija pokrenula je još jednu humanitarnu akciju Srce za decu.

Dodaje se da su se vrlo brzo javili dobrotvori sa željom da pomognu i zahvaljujući Bratislavu Gašiću i donatorima koje je on okupio, na čelu sa građevinskim izvođačem radova Mladenom Jovanovićem, kuća, čija je gradnja davno započeta dok su baba I deda mališana bili živi, za samo pet meseci stavljena je pod krov. Kompanija Matis opremila je novi dom mališana nameštajem, Blic fondacija belom tehnikom, a za Anđelu i Aleksandra počeo je novi život.

Ključeve od nove porodične oaze Lazarevića u petak je porodici predao donator Bratislav Gašić, koji je sa svojim prijateljima omogućio renoviranje porodične kuće.

Stara udžerica, sagrađena od blata, trske i drveta, ostaće kao sećanje na neka prošla vremena. Zajedno sa šporetom, pocrnelim u decenijama u kojima je generacije grejao, izlizanim šerpama koje su mnoga gladna usta nahranile, starim stolicama na kojima su sedeli i oljušćenim kredencima u kojima su stvari čuvali. A sećanje na kupanje u hladnom kupatilu bez vode u kojem su morali da donose ugrejanu vodu, Lazarevići bi da što pre zaborave.