in

Novi dan: Vašington, Brisel i Berlin

Posle propalih pregovora između Beograda i Prištine u Briselu, u celu priču umešao se Vašington. Nakon njihove intervencije Kurti je popustio i na dva dana odložio mere kažnjavanja. Ko je ključni igrač u rešavanju kosovske krize? Da li je Amerika izgubila poverenje u autoritet EU da razmrsi kosovski čvor? Imaju li SAD bolji predlog od onoga što su ponudili Berlin i Pariz? Da li se Amerika pokazala kao popzudaniji partner ne samo Prištini već i Beogradu? O tome u temi jutra govore novinar i publicista Dragan Bisenić i spoljnopolitički komentator Dragan Blagojević.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše urednica “Nove ekonomije“ Biljana Stepanović.

Šta kada se situacije iz sajber prostora prenesu u stvarni svet? Zašto deca postaju svesna vršnjačkog nasilja tek kada ga izvrše? I kakve posledice društvene mreže imaju na mlade? Odgovore na ova pitanja tražimo od psihoterapeutkinje Brankice Šajić Milenković.

Došlo doba fakultet da se proba. Zašto je sa 88 godina odlučio ponovo da sedne u školsku klupu? Kako je postao inspiracija brojnim penzionerima širom regiona i jesu li, kako i on sam tvrdi, godine samo broj? Gost Novog dana biće najstariji brucoš u Crnoj Gori Branislav Radulović.

Pred debi fudbalera Srbije na svetskom prvenstvu uživo smo u Kataru. Mogu li orlovi poput Saudijaca da naprave još jednu senzaciju na šampionatu?

Premijera filma “Labiduovićevi koluti“ biće održana 27. novembra u okviru Festivala autorskog filma. Kakve ekskluzive kriju filmske trake nekadašnjeg Titovog ličnog snimatelja, za Novi dan otkriva autorka filma Mila Turajlić.

Tagovi