in

Novi dan: Sankcije Vulinu – “Pa šta”?

Novi dan: Sankcije Vulinu – “Pa šta”?

„I protiv mene bile su uvođene sankcije 1998-1999, baš me briga bilo, da vam pošteno kažem“ – tako predsednik Srbije komentariše sankcije SAD-a koje su uvedene direktoru BIA Aleksandru Vulinu. Vučić je stava i da nisu uvedene zbog kriminala već zbog Vulinovog odnosa prema Ruskoj federaciji.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik mu je poželeo dobrodošlicu u klub sankcionisanih. Koliko ovakve reakcije doprinose ublažavanju navoda iz saopštenja da je Vulin umešan u organizovani kriminal i trgovinu narkoticima? Hoće li ta američka saznanja biti predmet istrage u Srbiji? Šta dalje u odnosima Srbije i SAD-a? O tome razgovaramo sa nekadašnjim šefom misije SRJ u Vašingtonu Nebojšom Vujovićem i Srđanom Hercigonjom iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše bivši predsednik Nove stranke Aris Movsesijan.

Školska godina je naprasno završena, ali to ne znači da učenicima i nastavnicima osnovne škole “Vladislav Ribrnikar”, kao i ostalima, neće biti potrebna pomoć stručnih lica kako bi traumu nakon tragedije lakše prebrodili. Gošća Novog dana je i psihološkinja Hana Korać sa Instituta za mentalno zdravlje i članica Radne grupe za podšku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih Vlade Srbije.

Fakultet političkih nauka postao je drugi fakultet Univerziteta u Beogradu koji uveo besplatne higijenske uloške za svoje studentkinje i zaposlene. Sagovornica naše reporterke biće predstavnica organizacije Evropskog studentskog foruma FPN Marija Jovanović.

Kakve su Novakove šanse u narednom meču na travi? O vimbldonskim utakmicama razgovaramo sa kolegama sa Sport kluba.

Kako iskoristiti školski raspust i lepo vreme na Dunavu? Na jedrilici! A ko to može da učini besplatno čućete na kraju Novog dana.

Tagovi