in

Novi dan o radnicima Linglonga, gosti i Božo Vrećo i Srđan Dragojević

Javnost u Srbiji zgrožena snimcima radničkog kampa u kome boravi više od 700 radnika koji rade na izgradnjih kineske fabrike Linglong u Zrenjaninu. Žive u nehumanim uslovima bez ličnih dokumenta. Civilni sektor upozorava da se radi o krivičnom delu trgovine ljudima i klasničnom primeru kršenja osnovnih ljudskih i radničkih prava. Zbog čega onda nema reakcije nadležnog ministarstva i države? Da li je Linglong jedini slučaj takvog ophođenja prema radnicima koji rade na izgradnji kineskih projekata u Srbiji? O tome u temi jutra govore Ivana Gordić iz Vojvođanskog istraživačkog centra i generalni sekretar Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Nebojša Rajković.

Dnevnu štampu prelistavamo sa kolumnistom “Peščanika“ Dejanom Ilićem.

Cela Srbija i dalje u euforiji posle pobede fudbalera nad Portugalom i plasmanom na Svetsko prvenstvo. Može li ova generacija napraviti podvig u Kataru naredne godine i ostvariti najbolji rezultat za Srbiju ikada na Mundijalu?

Posle skoro sedam godina vratio se novim filmom “Nebesa“. Da li nas je povratak religije na ove prostore prosvetlio i usmerio na pravi put ili smo još više zalutati? Ekskluzivno, gost Novog dana je reditelj Srđan Dragojević.

O svom predstojećem koncertu u Beogradu 5. decembra za Novi dan govori muzičar Božo Vrećo.

 

Tagovi