in

Novi dan o promenama Vučićeve retorike, gost i Milan St. Protić

Novi dan o promenama Vučićeve retorike, gost i Milan St. Protić

Predsednik Srbije neće prelaznu Vladu, nudi razgovore. Opozicija neće za sto dok se ne ispune zahtevi sa protesta. Sve je isto, ali se svakodnevno menja retorika Aleksandra Vučića. Da li su učestala obraćanja reakcija na nezadovoljstvo građana iskazano na ulicama ili na pad rejtinga? Kako na biračko telo deluje narativ koji se upotrebljava i da li je on deo šire taktike vlasti za izlazak iz krize ili greška u koracima? Čija obraćanja nose veću težinu – predsednikova građanima ili građana predsedniku? Gosti Teme jutra su politički analitičar i urednik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović i Dušan Milenković iz Centra za društeni dijalog i regionalne inicijative.

Naslovne strane iz dnevne štampe komentariše istoričar Milan St. Protić.

Prvi ponedeljak bez nove epizode serije „Succession“. Mnogi su je nazvali modernom varijantom Kralja Lira, jer je Šekspirova tragedija prikazivala borbu unutar jedne porodice u trenutku kada Kralj Lir odlučuje da kraljevstvo deli među ćerkama na osnovu toga koliko ga one vole. Zašto je toliko volimo i šta je sindrom „Succession“ na koji psihijatri upozoravaju? U Tumaču stvarnosti gost Tamare Urošević biće autor popularnog sajta „Deda Milorad“, Milorad Milovanović.

On se bavi istraživanjima vezanim za lečenje karcinoma. Trojanski konj iz njegove laboratorije trebalo bi da zbunjuje ćelije raka, a jednog dana mogao bi biti lek. Naš gost je mladi naučnik i dobitnik prestižne nagrade „Mihajlo Pupin“ Vidak Raičević.

Tagovi