in

Novi dan: Kraken soj – epidemija nije gotova?

Novi dan: Kraken soj – epidemija nije gotova?

U Srbiji za sada nema zvanične potvrde o prisustvu kraken soja korona virusa, ali se očekuje da će uskoro biti registrovan, kaže Mirsad Đerlek, državni sekretar Ministarstva zdravlja. Da li nas varijanta kraken upozorava da epidemija kovida još nije gotova? Mogu li postojeće vakcine sprečiti njegovo širenje i jesmo li se prerano opustili? O tome u temi jutra govore epidemiolog Predrag Đurić i virusolog Nada Kuljić Kapulica.

Da li je posle sedam godina od donošenja Zakon o ozakonjenju rešio višedecenijski problem nelegalne gradnje? Ne samo da nije ničemu doprineo, već je pomogao protivzakonsku legalizaciju više stotina hiljada kvadrata samo u glavnom gradu. Kako je ozakonjenje bez zakonskog osnova trajno urbanistički uništilo pojedine delove grada i ko je od toga najviše profitirao? O ovim i ostalim temama dok prelistavamo dnevnu štampu razgovaramo sa novinarom BIRN-a Radmilom Markovićem.

Posle prevrtanja voza sa amonijakom nadomak Pirota, društvene mreže preplavljene snimcima i fotografijama katastrofalnog stanja železničke infrastrukture širom Srbije. Meštani beogradskog naselja Železnik godinama pokušavaju da skrenu pažnju na prugu kojoj su gotovo svi šrafovi poispadali, a vozovi njome i dalje prolaze. Uživo smo u Železniku.

Memoari princa Harija nastavljaju da zapanjuju britansku i svetsku javnost. Niz šokantnih tvrdnji doveli su do toga da se knjiga „Spare“ proda u 400.000 primeraka u jednom danu. Ima li istine u Harijevim tvrdnjama o zategnutim odnosima unutar britanske kraljevske porodice ili je samo željan medijske pažnje, pitamo glavnog urednika magazina Gloria Borisa Jakića.

Najnovije vesti iz sporta donose nam kolege sa Sport kluba.

Tagovi