in

Novi dan: Dijalog – klopka za opoziciju?

Novi dan: Dijalog – klopka za opoziciju?

Nakon poslednjeg protesta predsednik Srbije ponovo je pozvao opoziciju na razgovor. Bez ispunjenja zahteva nema dijaloga, poručuju opozicioni lideri. Hoće li se neko pokolebati? Ima li uopšte prostora za razgovor sa Vučićem? Šta bi mogao da ponudi umesto iznetih zahteva? Da li je novi poziv za dijalog pokušaj razjedinjenja opozicije? O tome u temi jutra govore Peđa Mitrović iz Stranke slobode i pravde i Stefan Jovanović iz Narodne stranke.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše članica Saveta za štampu Vida Petrović Škero.

U celoj Srbiji 6. juna završava se školska godina. Jedni kažu ovo je za „roditelje cirkus, za psihologe briga“ a šta je za nastavnike i đake? Kako će se zaključivati ocene i na osnovu čega? Ima li prostora za produžetak školske godine, pitamo nastavnicu biologije Snežanu Romandić.

U Srbiji se obeležava Nacionalni dan donora organa. Život više hiljada pacijenata zavisi od transplatacije koju čekaju i po nekoliko godina. Lidija Stojanović bila je na ivici smrti čekajući transplataciju jetre. Čućemo njenu ličnu priču, i kako je saznala ko je njen donor.

Prošle godine počeo je solo karijeru, a pre mesec dana objavio i prvi album “Nježno đonom“. Nedavno je izašo i spot za pesmu “Guvernal“. U goste nam stiže muzičar Mile Kekin.

Počinje takmičenje Lige nacije u odbojci. Srpski odbojkaši na startu turnira u Japanu igraju protiv Slovenije. Kakve su šanse našeg tima da prođe grupnu fazu i nađe se u završnici lige? Uživo smo u Nagoji.

Fliper iz prošlog veka, konzole, igre poput Atari, Nintendo, Sega, Plejstejšn – sve se to može videti na jednom mestu, u novootvorenom Muzeju retro video igara. Za svu decu ali i one koji bi da se vrate u detinjstvo, danas vas vodimo u kratak obilazak ovog muzeja.

Tagovi