in

Nova.rs. Čuvaonica na Vračaru puna ruske dece

Katja, Alina, Oksana, Valentin, Leonid, Dmitri i ostali drugari iz Rusije – prva su deca koja su ušla u novootvorenu čuvaonicu na Vračaru. Ivana Babić i Jelena Markov su nakon 15 godina iskustva u radu sa decom odlučile da mališanima i njihovim roditeljima ponude opciju za sve one koji ne mogu da dobiju mesto u vrtiću, nemaju baka i deka servis, a neophodno im je da neko pričuva decu. Očekivali su puno posla, ali ih je iznendilo to što su prvi i najbrojniji klijenti iz Rusije.

Čuvaonica na Vračaru otvorena je pre tri nedelje. Svako pokretanje biznisa predstavlja rizik, a posebno je stresno ukoliko se počinje u ekstremno kriznim vremenima, poput ovih današnjih. Ivana i Jelena su rešile da okušaju sreću i otisnu se u samostalne privredničke vode. Sredile su prostor, aktivirale se na društvenim mrežama, delile letke. Prvih dana ništa, niko ni da se jevi, da pita, prenosi portal Nova.rs.

Ipak, kako se navodi, trud se isplatio, posle desetak dana sve je počelo da se zahuhtava i doživelo je neočekivani obrt. Čuvaonica je puna dece. Ono što je posebno iznenadilo Ivanu i Jelenu je to da su prvi mališani koji su ušli u tek otvoren prostor blla deca iz Rusije.

„Da, deca iz Rusije i njihovi rodditelji rado posećuju Čuvaonicu „Pundravci“, uživamo u igri sa njima, snalazimo se na tri jezika. Jezik igre je izgleda, ipak, univerzalan. Drago nam je što deci koja su za kratko vreme promenila kompletno okruženje možemo da pruže priliku da uspostave kontakt sa srpskom decom i uključe se u edukativne programe“, kaže Ivana.

Kompletnu priču o ovoj igraonici možete pročitati OVDE

Tagovi