in

Nismo na izborima glasali da imamo privatnu vladu nekoliko ministara

Poslanici crnogorskog parlamenta danas odlučuju o inicijativi premijera Zdravka Krivokapića za smenu potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića. Ukoliko ne bude kvoruma za glasanje o smeni to će označiti pobedu Abazovića u sukobu sa premijerom. Sutra se očekuje druga sednica na kojoj će biti reči o inicijativi Abazovićevog pokreta URA i dela opozicionih poslanika za izglasavanje nepoverenja Vladi.

Abazović je pred početak sednice rekao da je „relaksiran“ i da očekuje da na sednici u petak bude izglasano nepoverenje aktuelnoj Vladi.

Istakao je i da, ukoliko nova Vlada bude izglasana uz pomoć poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), to neće značiti da je izneverena volja građana.

“Ni na koji način se neće izneveriti volja građana iz prostog razloga – mi nismo glasali da imamo privatnu Vladu Crne Gore nekoliko ministara. To nije bila volja građana. Volja građana je bila da se napravi diskontinuitet od prethodnog režima. Crno na bijelo je to podržalo, dalo je reč da će podržati, sve je urađeno kako treba. Međutim, za sve postoje limiti i granice”, rekao je Abazović.

Tagovi