in

Niški penzioneri satima čekali ulje i šećer – ako budu dobri, nova tura posle izbora

Niški penzioneri satima čekali ulje i šećer – ako budu dobri, nova tura posle izbora

Nastarije Nišlije već danima i satima čekaju u redu za pakete sa uljem, šećerom i drugim osnovnim životnim namirnicama. Čelnici PUPS-a tvrde da su zalihe na izdisaju, ali daa niške penzionere čeka nova tura pomoći, neposredno nakon aprilskih izbora.

Ispred prostorija na Trgu Pavla Stojkovića, u kojima PUPS, Pokret trećeg doba i Gradska organizacija penzionera dele pakete, već nedelju dana formiraju se veliki redovi.

Hadži Milorad Stošić iz PUPS-a kaže da je tako na skoro svih deset lokacija u Nišu gde dele pakete, ali ističe da polako nestaju namirnice koje su obezbedili.

– Neće još dugo, još danas. Već polako iscrpljujemo zalihe. Ne znam tačno da li će biti samo još danas, ali mislim da smo veliki broj paketa podelili – navodi Stošić.

Kako je ranije naveo obezbeđeno je 6.000 paketa, a sada kaže da će posle izbora verovatno biti još jedna takva podela.

Dodaje da je potražnja velika i da su ljudima potrebne osnovne namirnice, a ranije je istakao da oko 60% niških penzionera ima manju penziju od prosečne, kao i da ima dosta starijih Nišlija koji uopšte ne primaju penziju, a ni socijalnu pomoć.

Podela paketa počela je pre oko nedelju dana i već tada ispred objekta iznad kojeg stoji tabla sa natpisima “Aleksandar Vučić” i “Za našu decu” bila je ogromna gužva.

Ipak, Stošić je rekao da akcija nema veze sa SNS-om i da je finansiraju dobri ljudi, a u redakciju Južnih vesti doneo je jedan paket kako bi pokazao čega sve u njemu ima.

Izvor: Južne vesti

Gradonačelnik Zrenjanina u starački dom doneo Vučićeve slatkiše i atmosferu doveo do usijanja