NIKOLA SAMARDŽIĆ NE PRESTAJE DA VREĐA SRBE I SPC – NOVE ŠOKANTNE UVREDE

NIKOLA SAMARDŽIĆ NE PRESTAJE DA VREĐA SRBE I SPC – NOVE ŠOKANTNE UVREDE

Samardžić, kojem je, kako sam kaže, u nekom kulturnom smislu, Slovenija i Hrvatska bila bliža, kazao je litijaški pokret u Crnoj Gori osnovao mitropolit sa Željkom Ražnatovićem Arkanom

Iako se sa adresa crnogorske opozicione Demokratske partije socijalista i predsednika Mila Đukanovića orkestirano i neprekidno čuju napadi na račun Srbije kojima je ona kriva za, pa bukvalno – sve, ni „ugledni“ profesori Beogradskog fakulteta ne zaostaju u podršci takvim napadima.

Naime, izvesni profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu, Nikola Samardžić kazao je za Pobjedu u intervjuju poznatoj DPS novinarki Tamari Nikčević – da su litije u Crnoj Gori bile antizapadnog, anticrnogorskog, antisrpskog i proruskog karaktera.

Samaradžić je prokomentarisao i tzv. državni udar u kojem se vodio montirani proces protiv lidera Demokratskog fronta.

„Po mojim informacijama i utiscima, u rušenju Crne Gore učestvovala je ruska agentura 2016. Njenu ulogu na neki način su 2020. preuzele SAD, Britanija i Nemačka, iako su dobro znali da su litije koalicija svetosavskih i ibeovskih ekstremista. Amerikanci su takve pokrete verskog buđenja nazivali great aweking, ali su oni u protestantizmu imali demokratski karakter„, rekao je on dodajući da je u Crnoj Gori karakter litija izrazito je antidemokratski, antizapadni, anticrnogorski, antisrpski.

„Srbi nisu pravoslavni talibani. Oni koji to jesu, neka su nova nacija. Svetosavlje je ideologija inspirisana usponom nacizma u Nemačkoj, a pod uticajem ruske carističke antisemitske emigracije„, ocenio je Samardžić.

Prema njegovim procenama, istorijski izvori crnogorskog litijaškog pokreta su u Informbirou, ne u hrišćanstvu, ističući, između ostalog da je Đukanović u pravu kada kaže da smo u pećini.

Samardžić, kojem je, kako sam kaže, u nekom kulturnom smislu, Slovenija i Hrvatska bila bliža, kazao je da je litijaški pokret u Crnoj Gori osnovao mitropolit sa Željkom Ražnatovićem Arkanom.

„Arkan je preteča. U svemu ovome je suština uloge naših vlasti. I u Crnoj Gori i u Srbiji“, kazao je ovaj profesor.