in

Niko nije dobio posao roštilj-majstora od 100.000 dinara: “Svi bi dobru platu, ali niko ne bi da radi” (FOTO)

Niko nije dobio posao roštilj-majstora od 100.000 dinara: “Svi bi dobru platu, ali niko ne bi da radi” (FOTO)

Iako nam se čini da bi svi mogli da radimo ovaj posao, dobar roštolj-majstor ne nalazi se tako često. Potražnja sa profesionalcima na roštilju posebno je velika na balkanu, gde se meso konzumira svakodnevno i u velikim količinama.

Rastu apetiti, ali i kriterijumi.

Prema nekom „zvaničnom“ opisu posla, uloga majstora za roštilj je da priprema mesne specijalitete i da ih peče kako treba (posebno da izbegne lepljenje); on/ona održava vatru roštilja, ali i vodi računa o bezbednom čišćenju roštilja, i brine se za ostali inventar i prostor, opremu i robu.

Iako se u oglasima često navodi da vam nije potrebno prethodno iskustvo za ovu poziciju, ono je svakako poželjno. A kako je restorana i objekata sa brzom hranom u Srbiji i Beogradu sve više – tako raste i interesovanje za roštilj-majstore.

Na nekoliko mesta smo, „češljajući“ oglase, naišli na plate od 90.000 dinara za ovu poziciju, i to uz stalno zaspolenje.

Danas nam je, međutim, pažnju privukao oglas zalepljen na vrata poznatog novobeogradskog restorana: nudi se plata od čak 100.000 dinara, i to na Novom Beogradu.

Kada smo pozvali broj sa oglasa, saznali smo da uz početnu platu od 100.000 nude stalno zaposlenje, da je radno vreme 8 sati i to u dve smene.

Kako nam je rekao vlasnik, druga smena se završava u 23 sata. Plaćeni su topli obrok, odmor, a radi se šest dana u nedelji.

Pa ipak, već sedam dana je ovaj oglas aktuelan, ali još niko se nije zaposlio.

-Pre 7 dana smo postavili oglas i još nismo nikoga zaposlili. Svi bi dobru platu, ali niko ne bi da radi. Šalu na stranu, ima dosta posla, mi zato podrazumevamo da radnik ima i bakšiš i da mu taj dodatni novac ide na zaradu. Naravno da od zalaganja zavisi i njegovo napredovanje, koje je izvesno – ispričao je vlasnik.

Foto: telegraf.rs

Ovako glasi još jedan oglas za posao gde je satnica 330 dinara:

  • Uslovi: timski rad, isplata može na dnevnom ili na mesečnom nivou – po dogovoru, rad u dve smene (9 do 17, 14 do 22), obrok u smeni, radi se 5 ili 6 dana nedeljno, poželjno radno iskustvo.
  • Dužnosti: priprema i pečenje mesa.

Shodno ovim brojkama, to znači da biste za jedan dan na ovom poslu mogli da zaradite 2.640 dinara.

Takođe, u aktuelnim oglasima plata majstora za roštilj negde ide i do 140.000 dinara, kuvarice mogu da zarade do 110.000, a kuvari koji pripremaju samo hotelski doručak – do 80.000 dinara.

S druge strane, pronašli smo i mesto gde roštilj-majstora plaćaju do 50.000 dinara, tako da su razlike u zaradama prilične.

Izvor: Biznis telegraf

„Traže roba za 50.000 mesečno“: Knjigovodstvena firma iz NS oglasom za posao razbesnela sugrađane