in

Nikada ne bih dao Gašića, sva teška ubistva razrešena

Nikada ne bih dao Gašića, sva teška ubistva razrešena

Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je da nikada neće podržati smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i ocenio da bi Srbija bila najbezbednija zemlja u Evropi, da se nisu dogodila masovna ubistva u Osnovnoj školi ”Vladislav Ribnikar” u Beogradu i u okolini Mladenovca.

Vučić je na svečanosti u Palati Srbije, povodom Dana MUP-a i Dana policije izjavio da u Srbiji ne postoji teško ubistvo koje nije razrešeno.

Da nije bilo masovnih ubistava u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar“ i Mladenovcu mogli bi da kažemo da smo najbezbednija zemlja u Evropi, rekao je Vučić novinarima.

Traže ostavku ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića da bi zahtevali moju ostavku. Onda treba da idemo na referendum o tome da li je narod zadovoljan svojim predsednikom, izjavio je Vučić.

Istakao je da nikada ne bi podržao smenu Bratislava Gašića.

On je jedan od najboljih od nas. Niko u svetu ne bi optužio policiju i državno rukovodstvo zbog masovnih ubistava. To će ući u istoriju beščašća, rekao je Vučić novinarima.

Vučić je rekao da je njegov posao da trpi čak i „ogoljene pretnje smrću“, navodeći da je na jučerašnjem protestu „Srbija protiv nasilja“ „nošena lutka obešenog predsednika“.

„Moj posao je da trpim takve svinjarije i gadosti jer sam presednik države. Ne znam da li se to goni po službenoj dužnosti“, rekao je Vučić.

On je rekao da ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić zna da svakodnevno dobija pretnje smrću, „preko dvesta direktnih pretnji smrću je na moj račun“.

O razgovorima sa opozicijom

Vučić je danas ocenio da će „proći neko vreme“ dok deo opozicije shvati da je potrebno da se razgovorima a ne protestima rešavaju problemi, te ponovi da je on uvek otvoren za razgovore.

„Uvek sam otvoren za razgovore iako znam da ih niko ne želi zato što se uzdaju u čudo da će na silu da preuzmu vlast a što se neće dogoditi“, rekao je Vučić komentarišući proteste „Srbija protiv nasilja“.

Prema njegovim rečima, dok deo opozicije okupljene oko tog protesta shvati da je potrebno da se razgovora, „proći će neko vreme“.

„Spreman sam za razgovore, moja vrata su uvek otvorena“, rekao je Vučić.

Kazao je i da sada „oni (opozicija) i ne smeju da razgovaraju“.

„Ako bi neko od njih i došao da razgovora ostali bi rekli: „ha, vidi izdaja, upropastio je proteste a zamalo nam je falilo da ga srušimo“.

O prelaznoj vladi

Vučić je rekao da je prelazna vlada „maštarija Boška (Obradovića) i ostalih tako da po deseti put kaže da je neće biti“, navodeći da sa opozicijom može da se dogovori da se cenzus vrati na pet odsto.

„Dok sam ja predsednik prelazne vlade neće biti jer ne bi bila vlada Srbije već ineteresnih grupa – tajkuna, kriminalaca i stranaca. Ja sam taj koji daje mandat za sastav vlade i prelazne neće biti“, rekao je Vučić.

Komentarišući zahteve da se održe vanredni beogradski izbori, on je rekao da – može ali da će „uz njih dobiti“ i druge izbore.

„Moj duh neće slomiti time što mi prete ubistvom. Ajde, obavite to već jednom, olakšajte mi“, rekao je Vučić.

On naveo da se opozicija žalila kad je cenzus smanjen sa pet na tri posto i poručio „možemo da se dogovorimo da se vrati taj raniji cenzus i propiše od sedam za koalicije, pravi evropski model“.

O akciji predaje oružja

Vučić je rekao da su gradjani do danas predali policiji oko 68.000 komada oružja i eksplozivnih sredstava kao i oko 2,3 miliona metaka.

On je izrazio zadovoljstvo odzivom gradjana u akciji vraćanja oružja koje su nelegalno posedovali i najavio mogućnost da će akcija biti i „malo porodužena“.

„Videćemo da li će akcija biti produžena posle 8.juna“, kazao je Vučić.

Govoreći o radu policije, najavio je da „imati značajno povećanje plata pre kraja godine i da će svojim autoritetom pomoći daljem njenom napredovanju“.

„Policija je sve opremljenija i biće još bolje. Uskoro dobijamo helihopter ruske prozvodnje, Kamov, drugi takav za gašenje požara“, rekao je Vučić.