in

Nevreme protutnjalo kroz Valjevo, Čačak i Lazarevac, vetar lomio drveće

Kratkotrajno olujno nevreme, koje je posle 17 časova pogodilo valjevski kraj izazvalo je kratkotrajne prekide u napajanju električnom energijom, javlja RTS. Jak vetar lomio je drveće.

Pojedini dalekovodni pravci u valjevskom kraju su još u prekidu. Ekipe su na terenu. Na pojedinim putnim pravcima bio je usporen sabraćaj zbog granja i ostatka drveća na kolovozu, javlja RTS.

Prijavljeno je i nekoliko manjih požara usled nevremena.

Oblačnost koja na području centralne Srbije uslovljava kišu i pljuskove s grmljavinom, u tokom večeri će se premeštati ka istoku. Lokalno je moguća kratkotrajna pojava grada i jak vetar.

Vetar oborio stablo u Čačku i zaustavio saobraćaj

Olujno nevreme praćeno obilnom kišom i grmljavinom pogodilo je tokom poslepodnevnih sati i Čačak. Od jačine vetra u gradskom naselju Ljubić kej iščupano je drveće iz korena.

Zbog stabla na kolovoznoj traci taj pravac je zatvoren za saobraćaj. Teren obezbeđuju pripadnici policije, dok ne stignu ekipe iz Gradskog zelenila da ga uklone.

Šteta je pričinjena i na obližnjoj zgradi, jer je jak vetar nosio crep sa krova.

Usled nevremena došlo je do kvara na elektromreži i deo grada je bez struje.

Nevreme i u Lazarevcu i Aranđelovcu

Nevreme je zahvatilo i Lazarevac sa okolinom, gde je vetar takođe lomio drveće, a jak pljusak, praćen olujnim vetrom poslepodne je zahvatio i Aranđelovac sa okolinom.

Oblačnost koja na području centralne Srbije uslovljava kišu i pljuskove s grmljavinom, u naredna dva sata će se premeštati ka istoku, gde je lokalno moguć jak vetara i kratkotrajni grad, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Tagovi