in

Nestaju kocke s niškog Keja, iz Teniskog kluba kažu – nismo mi, i naše su krali

Nestaju kocke s niškog Keja, iz Teniskog kluba kažu – nismo mi, i naše su krali

Kocka sa niškog Keja fali, ali je nisu ukrali iz Teniskog kluba preko puta. Imaju svoju koju su dobili kao donaciju pre 30 godina i svake zime koriste je da do nove sezone treninga štite linije na terenu. Objava na stranici Podizanje svesti bliži se milionskom broju pregleda, a autor kaže da se nada da će dopreti i do nadležnih, jer je Kej u tom delu zapušten – sve je manje kocke, sve više blata.

Napravljene su tako da ih nose poplave i odnose ljudi, kažu Nišlije. Duž Keja sve ih je manje.

Manje je i onih većih, pa i kamenih ploča. Takođe nestaju.

Nišlija koji vodi stranice Podizanje svesti dve godine prati kako se to dešava i kako je u delu kod Tvrđave sve više potpuno praznih površina. Video je i iste kocke preko puta, pa pomislio da su s Keja.

„Sa kockom se sada susrećemo kao da smo mi glavni problem, da mi krademo kocku po gradu, a to nije istina“, kaže Dragan Gocić iz Teniskog kluba.

U Teniskom klubu kažu da su kocke bile donacija preduzeća Južna Morava, pre mnogo godina.

„Pa, skoro 30, možda i više. Jedan deo stoji skladiran ovde u uglu. Koristimo je zimi da zaštitimo linije, s proleća je sklanjamo i onda opet stavljamo u funkciju teniske terene“, kaže Gocić.

Kocke ili šljaka, tako štite teren kada nema treninga. Pokazuju fotografije od prethodnih godina. Kažu da su i njihove kocke krali dok nisu imali ogradu.

Iste fotografije, kocke koje koriste i one okolo danas su pokazali i policajcima, jer je nakon objave na društvenim mrežama policija, kako su nam rekli, pokrenula rad na tom predmetu.

Kocke koje smo našli, ostavljamo na Keju. Aktivista u svojoj istrazi nije našao krivce, ali jeste pokrenuo nadležne da otkriju ko i zašto krade kocke sa niškog Keja.

Ili, kako sam kaže, da ovaj deo Keja poprave, jer samo propada.

Sam ne voli publicitet, neće pred kamere, ali su nakon njegovih ranijih objava o komunalnim problemima u Nišu neki problemi i rešeni. Neke je rešavao sam.

„Posebno cenim što on povremeno proba i neko rešenje da ponudi. Jednom je prikazao šaht rakrčen kompletno, on je nogom samo prošao i uspeo da to raskrči. Dosta smešno, ali je u stvari bilo efektno, jer pokazuje koliko neke stvari lako mogu da se reše, samo mora da postoji volja“, kaže aktivista Miloš Bošković.

Ima li volje za rešavanje ovog problema? Za sada je dobio veliku pažnju i milionski broj pregleda na stranicama Podizanje svesti.