in

Nepoznati maloletnici uništili u novogodišnjoj noći i sutradan park u Bloku 23

Nepoznati maloletnici uništili u novogodišnjoj noći i sutradan park u Bloku 23

Grupa nepoznatih maloletnika u potpunosti je uništila dečiji park u Bloku 23 na Novom Beogradu u novogodišnjoj noći i sutradan. Oni su koristili pirotehnička sredstva, demolirali klupe i kante za đubre i čak čupali i spaljivali mladice. Kako je za N1 kazao PR Bloka 23 Goran Šobić, divljanje maloletnika trajalo je od 18.00 do 23.00 31. decembra, eskalirajući lomljenjem klupa i prevrtanjem kanti. Nepoznati maloletnici su, potom, odlomljenje daske sa klupa odneli u školsko dvorište, tik uz park, gde su ih sutradan spalili.

Šobić ističe da je ovo slučaj nasilja nad državnom imovinom od strane maloletnih lica, „što govori da se starosna granica spušta i to je dokaz nereagovanja nadležnih službi i roditelja“.

„Građani su uplašeni, uznemireni, ali i besni. Ovo što se desilo u Bloku 23, iste noći desilo se i u naselju Braća Jerković“, kazao je Šobić.

Dodaje da u samoj novogodišnjoj noći niko od okolnih stanara nije reagovao, jer je većina videla snimke vandalizma tek sutradan, kada su i pozvali policiju.

Kazao je da stanari, kojih u Bloku 23 ima oko 7.000, očekuju reakcije od nadležnih, a to su vlasnici parka koji je sagrađen na zahtev opštine.

N1

„Država treba da sprovede istragu i otkrije počinioce… Apelujemo kao građani da službe koje su za to nadležne zaista odreaguju… da nasilnici ne ostanu nekažnjeni. Imamo nultu toleranciju na nasilje“, ističe Šobić.

Navodi i da će ovaj vandalizam prijaviti i opštinskim organima i školi, „u nadi da će svako u skladu sa svojim nadležnostima aktivirati procedure da se ovaj slučaj reši“.

Kazao je i da je druga grupa maloletnika počistila park posle divljanja njihovih vršnjaka.

Tagovi