in

Nemamo problema, dostupna nam je prodavnica…

Nemamo problema, dostupna nam je prodavnica…

Vozači kamiona iz Srbije, ali i drugih zemalja, u tranzitu preko Ukrajine, zaustavljeni su na graničnim prelazima. To su uglavnom kamioni koji su u povratku iz Rusije i prevoze robu namenjenu Srbiji. Jedan od vozača govorio je za N1 o problemu koji ih je zadesio. Kaže da veruju u postizanje primirja, jer je to, tvrde, jedini način da nastave dalje.

„Pomerili su nas na deo terminala na granici i rekli da čekamo, na pitanje šta čekamo, carinik je rekao da „imaju pik na rusku robu i da će je oduzimati“. Rekao sam da to nije ruska, već srpska roba koja je plaćena, on je rekao svejedno Beograd je s Moskvom. Rekao je da ćemo čekati do pobede Ukrajine. Uveče smo opet pitali o čemu se radi, spustili su tenziju i rekli da nemaju pretenzije prema nama, da možemo da uzmemo dokumenta i idemo, a da vozila moraju da ostanu. Sačekajte budite strpljivi, možda će se nešto rešiti danas, sutra, rekli su nam“, priča jedan vozač za N1.

Kako je rekao, trenutno im ništa ne fali, niko ih ne dira.

“Nema problema i provokacija, dostupna nam je prodavnica koja je solidno snabdevena, hrane imamo”, navodi on.

Kaže i da im dokumenta nisu oduzeta, već je procedura takva.

“Procedura je da se prilažu papiri od robe, pasoš i saobraćajna, to je standardna procedura, ta dokumenta su i dalje kod njih, ne možemo da kažemo da je oduzeto prislino, to je standardna procedura”, priča.

Objašnjava da je iza njega u koloni još oko 40 naših kamiona i da se niko nije žalio da ima problema sa gorivom.

“Zvali smo ambasadu u Kijevu, oni su rekli da ne mogu da nam pomognu. Nikad od njih nismo imali nikakvu pomoć ni prilikom ranijih problema. Niko za nas nije znao dok se nismo angažovali da zovemo televizije”, rekao je.

Više o dešavanjima u Ukrajini pratite u našem BLOGU UŽIVO.