in

Nemam informacije da su Crnogorci umešani u destabilizaciju Moldavije

Nemam informacije da su Crnogorci umešani u destabilizaciju Moldavije

Crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je u Podgorici da nema informacije da su pojedinci iz Crne Gore, za potrebe Rusije, učestvovali u planiranju državnog udara u Moldaviji.

Povodom jučerašnje izjave predsednice Moldavije Maje Sandu da Moskva planira da izvede državni udar u toj zemlji, uz pomoć vojno obučenih ljudi iz Rusije, Belorusije, Srbije i Crne Gore, Abazović je rekao da će pokušati da stupi u kontakt sa njenim kabinetom „u cilju dodatnih pojašnjenja“.

„Ako treba, naše bezbednosne službe će odraditi dodatne provere. Ukoliko oni imaju neku informaciju više, raspoloženi smo da to čujemo. Za sada nemam specijalne informacije osim onih iz medija“, kazao je Abazović novinarima.

Abazović je rekao da sa tim pitanjem ne treba vezivati politiku crnogorske vlade i države i dodao da je, ako ima istine u izjavi Maje Sandu, reč o „neodgovornim pojedincima“.

„Nekako mi je grubo zvučalo to što sam pročitao, jer se stvara utisak da Crna Gora učestvuje u problemima koji postoje u Moldaviji. Imamo mi preko glave svojih problema“, naveo je Abazović.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije danas je odbacilo optužbe Maje Sandu da Moskva planira da destabilizuje Moldaviju uz pomoć stranih sabotera, navodeći da su „takve tvrdnje potpuno neosnovane i nepotkrepljene“.

Tagovi