in

Nemačke zastave vijore se i centralnim bulevarom Novog Sada

Stubovi javne rasvete na Bulevaru Mihajla Pupina u Novom Sadu ukrašeni su od jutros zastavama Nemačke i Srbije, piše portal 021.rs.

Zastave se u Novom Sadu nalaze na Bulevaru na kojem se nalazi zgrada Banovine – sedište Vlade Vojvodine i, kako se uverio reporter 021.rs, nema ih ni u jednoj drugoj okolnoj ulici.

Iz Gradske uprave, kako kažu, nije bilo najave da će se neka novosadska ulica ukrašavati zastavama drugih zemalja.

Pretpostavlja se da su se nemačke i srpske zastave pojavile u sklopu obeležavanja dolaska nemačke premijerke Angele Merkel u Srbiju.

Ranije danas, Gradski odbor SSP-a u Nišu saopštio je da su se nemačke zastave pojavile i na drveću ispred Gradske kuće. Iz niškog odbora SSP-a upitali su tim povodom gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski koji je povod da kačenje nemačke zastave u centru Niša.

„Zna se kada se po protokolu ističe zastava neke druge države, a koliko smo upoznati, Angela Merkel neće posetiti Niš tokom boravka u Srbiji. Ostaje pitanje ima li kraja podaništvu gradske vlasti i dodvoravanju gradonačelnice vrhovnom poglavaru Vučiću. Sramota je što se gradonačelnica ovoliko ponižava, nedopustivo je što o protokolu tokom posete stranih zvaničnika i o svojoj državi ništa ne zna, a neoprostivo je što bruka sve Nišlije“, navodi se u saopštenju SSP-a.

Tagovi