in

Nema ništa od ulaska BiH u NATO, jer je Republika Srpska protiv toga

Nema ništa od ulaska BiH u NATO, jer je Republika Srpska protiv toga

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nema ništa od ulaska Bosne i Herecegovine u NATO, jer se tome protivi Republika Srpska.

Dodik je rekao da bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović zna da od toga nema ništa, dok god se pita RS.

Milorad Dodik

„A pita se i pitaće se“, rekao je Dodik.

Predsednik RS je dalje kazao da Bećirović na sastancima u središtu NATO u Briselu nije imao mandat da govori u ime većinske BiH, dodavši da je Bećirović „samo bošnjački član Predsedništva ili trećina političke volje u BiH, dok 49 odsto BiH zagovara neutralan pristup ratu u Ukrajini“.

Dodik je optužio Bećirovića da se pridružio antiruskoj histeriji u trenutku dok SAD priznaju da su u BiH ubacile 80 miliona za suzbijanje ruskog uticaja.

Komentarišući izjavu bošnjačkog člana Predsedništva BiH da se većinska i demokratska BiH ograđuje od Dodikove destruktivne politike i da dodela odlikovanja ruskom predsedniku Vladimiru Putinu nije odraz BiH, Dodik je rekao da je Republika Srpska, a ne BiH, dodelila orden Putinu i da ne vidi razloga zašto bi se iko, pa i Bećirović, od toga ograđivao.

„Orden ruskom predsedniku nema nikakve veze sa ratom u Ukrajini, već ima isključivo veze sa principijelnom ruskom politikom prema Dejtonskom sporazumu“, naveo je Dodik.

Bošnjački član Predsedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović ocenio je da je odlikovanje koje je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik dodelio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu neviđena civilizacijska sramota.

Tagovi