in

Nema masovnog priliva državljana Ukrajine u Srbiju

Nema masovnog priliva državljana Ukrajine u Srbiju

U Srbiji do sada nije primećen masovan priliv državljana Ukrajine, pa su od 25. februara do 9. marta u Srbiju ušla 6.784 državljanina Ukrajine, a izašao je 5.721 ukrajinski državljanin, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin na sednici Radne grupe za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova.

Osobe koje su prijavile boravište, to su u najvećoj meri uradile na privatnim adresama, dakle, reč je o ljudima koji su pomoć i utočište potražili kod svojih rođaka i prijatelja. Napominjem da za sada ne očekujemo nikakav masovni priliv lica iz Ukrajine, istakao je Vulin.

Srbija je i ovog puta spremna da adekvatno odgovori na sve izazove i posledice koje mogu biti prouzrokovane zbog aktuelne krize u Ukrajini, saopštio je MUP Srbija.

Moram da napomenem da je milion i po ljudi prošlo kroz ovu zemlju, nisu razbili skoro ni čašu, a dok su stigli do Srbije, palili su kampove, od Grčke, Bugarske, kad su otišli iz Srbije opet su palili kampove do Nemačke, samo u našoj Srbiji nisu razbili ni čašu, naglasio je on.

Članovi Radne grupe za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova, komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić i pomoćnik načelnika Uprave granične policije Saša Arsenijević podneli su detaljan izveštaj Vulinu o državljanima Ukrajine u Republici Srbiji i stanovništvu koje je u Srbiju došlo posle 24. februara.

Radna grupa za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova usvojila je i Plan prihvata državljana Ukrajine i ugroženog stanovništva koje je napustilo Ukrajinu.

Najnovije informacije pratite u BLOGU UŽIVO i na stranici RAT U UKRAJINI.

Tagovi