in

“Ne radi u interesu Srbije”

“Ne radi u interesu Srbije”

Prošao je rok od sedam dana od kada su predstavnici radnika “Jedinstvo Kolubara” poslali zahteve od poslednjeg protesta, ali nikakav odgovor nisu dobili. Zato su se okupili u Beogradu da ministarki Đedović uruče “direktnu ostavku koju samo treba da potpiše”.

Radnici Kolubare okupili su se ispred zgrade Ministarstva rudarstva i energetike. Protest je počeo u 10 sati. Kako su rekli, imaju jedan zahtev, a to je smena Dubravke Đedović sa čela ministarstva, kao i sa čela Skupštine akcionara EPS-a.

„Ovo e naš treći protest, slali smo ranije dopis i zahtev za smenu ministarke, ali nam niko nije odgovarao. Zato smo došli ovde da joj uručimo direktnu ostavku, njeno je samo da je potpiše“, kazao je za N1 Goran Perišić, predstavnik radnika radnog tela „Jedinstvo Kolubara“.

Na pitanje zašto se traži smena Đedović, Perišić kaže: „Zato što ne radi u interesu Srbije, EPS-a i elektrosistema Srbije uopšte“.

„Njena je moralna dužnost da potpiše ostavku, mada mi mislimo da neće, ali ćemo ići do kraja dok ne potpiše tu ostavku“, rekao je.

Dodaje i da je protest organizovan zbog zabrinutosti radnika Kolubare za funkcionisanje energetskog sistema Srbije.

Premijerka Ana Brnabić najavila je povlačenje predloga zakona o 23 preduzeća koja su trebala da pređu u Akcionarsko društvo.

„Ne možemo da im verujemo ništa, potpisali su i zabranu za Roo Tinto, a oni i dalje rade u Srbiji. Dobili smo pismo podrške od sindikata Pošte, a mi smo pozvali sva 23 preduzeća da nam se pridruže u protestu“, naglasio je Perišić.