in

Ne davimo Beograd tužio Vesića zbog uvreda na društvenim mrežama

Zbog niza uvreda koje im je zamenik gradonačelnika Goran Vesić uputio putem društvenih mreža, predstavnici pokreta Ne davimo Beograd odlučili su da protiv njega podnesu privatnu tužbu. Vesićeve uvrede prenosili su tabloidi u službi aktuelne vlasti.

U Prvom osnovnom sudu za danas je zakazno pripremno ročište po toj tužbi.

Kako je Dobrica Veselinović, predstavnik tog pokreta, izjavio danas, tužba koju su protiv Vesića podneli Radomir Lazović, Iva Čukić i on, podneta je kao reakcija na brojne upućene uvrede.

Uvrede kao odgovor na kritike štetnih projekata u Beogradu

Prema njegovim rečima, Vesićeve uvrede su odgovor na njihove kritike štetnih projekata u Beogradu, među kojima su i rekonstrukcija Dušanove ulice, a koja ni danas nije gotova.

– Kada smo ukazali da radovi idu sporu, da na gradilištu nema radnika, dobili smo sa zvaničnog naloga Vesića uvrede koje su onda prenosili prorežimski tabloidi i ta hajka je trajala nekoliko sedmica – izjavio je Veselinović.

Kako ističe Veselinović, sličan scenario se odigrao i kada su predstavnici pokreta pokrenuli peticiju za zaštitu Košutnjaka, nakon plana kojim je predvidjena izgradnja brojnih kvadrata na Košutnjaku.

– I onda smo odlučili da krajem 2020. pokrenemo tužbu protiv njega kako bi zaštitli našu čast i ugled – rekao je Veselinović.

On je izrazio očekivanje da će sud presuditi u njihovu korist.

Lazović: Izazivanje atmosfere linča u društvu

Radomir Lazović je ocenio da takve stvari mogu da prouzrukuju opasnu atmosferu linča u društvu. Istakao je da su se napadi dešavali kad iznesu u javnost podatke o razvoju grada koji ne odgovaraju vlasti, poput prodaje javne imaovine ili rekonstrukcije ulica.

Naveo je da su nakon toga tabloidni mediji preuzimali te napade, da bi posle usledile nove uvrede na društvenim mrežama.

– U tom perodu nam je tri puta pokušan upad u prostorije i ostavljeni grafiti mržnje, koji su se pozivali na napade koji bi mogli biti vezani sa ovim što je radio Vesić – rekao je on.

Ovakvim potezima u društvu je stvorena situacija da je dozvoljeno da nekoga napadate, vređate i dovodite ga u opasnost. Upravo je borba protiv takvih pojava razlog podnošenja tužbe, istakao je Lazović, prenosi Beta.

Nihov pravni zastupnik, advokat Vladimir Dragaš, izjavio je da on i njegovi klijenti smatraju da je nezakonito ophodjenje na način koje podrazumeva odgovor na kritiku koja izbegava odgovor na kritiku.

Dragaš je dodao da se time sve svodi na prosto lično vredjanje i pokušaj urušavanja integriteta ljudi od kojih je društvena kritika potekla. Istakao je da vlast ne bira način obračuna sa političkim protivnicima.

Kao „poseban paradoks“ naveo je to što je Vesić potom ono što je objavljeno u tabloidima tumačio kao činjenicu na kojima zasniva svoje tvrdnje.

Izvor: Beta

Vesić izvisio za gradonačelnika pa se okrenuo karijeri influensera (VIDEO)