in

Ne davimo Beograd traži inspekcijski nadzor, odgovornost za “haos na splavovima”

Ne davimo Beograd traži inspekcijski nadzor, odgovornost za “haos na splavovima”

Pokret Ne davimo Beograd pozvao je sve nadležne da izvrše vanredan inspekcijski nadzor tehničke ispravnosti nad svim splavovima u Beogradu i izvrše paralelnu proveru registracije samih splavova.

Kako su saopštili iz ovog pokreta, tri dana od potonuća splava „Fristajler“ javnost nema odgovore na pitanja kako je do nesreće došlo, ko je za nju odgovoran ali i šta su nadležni uradili u ovom slučaju.

„Poslednji slučaj potonuća splava ‘Fristajler’ u Novogodišnoj noći samo je još jedan primer korupcije gradskih i republičkih organa i nemara prema ljudima i prirodi. Haos na sa splavovima u Beogradu decenijski je problem, koji niko ne sme niti želi da rešava. Dok se odgovornost prebacuje kao ping-pong svi izjavljuju da nemaju nadležnost, priroda se uništava a ljudi bivaju izloženi velikoj opasnosti. To mora da stane, i pokret Ne davimo Beograd će inistirati da se u ovu oblast konačno uvede red, a naše obale oslobore“ izjavio je Dobrica Veselinović, šef odborničke grupe Za dobar grad-Moramo.

Kako se navodi, pukom srećom je izbegnuta veća tragedija.

„Kako se slično ne bi dešavalo pozivamo i Upravu za brodove i Lučku kapetaniju da jasno objave da li su splavovi registrovani za privrednu svrhu ili za sport i razonudu, a gradonačelnika Beograda i Sekretarijate grada da konačno počnu da rade svoj posao u skladu sa usvojenim planom plutajućih objekata koji je skupština grada usvojila pre nekoliko godina“, navodi se u saopštenju.

Tagovi