in

Nastavnik heroj, nakon kritika posle “Ribnikara”, isključen iz odbora SNS

Nastavnik heroj, nakon kritika posle “Ribnikara”, isključen iz odbora SNS

Nastavnik fizičkog vaspitanja Slavoljub Stojadinović, nakon što je 2019. godine sprečio masakr u školi, traži da se vrate veća ovlašćenja nastavnicima, jer kako kaže – deca znaju svoja prava, ali ne i obaveze. Posle tragedija u Ribnikaru i Mladenovcu gostovao je kao svedok i heroj na brojnim televizijama, a onda su ga naprednjaci iz Velike Plane isključili iz odbora.

Stojadinović  je 2019. godine savladao naoružanog napadača koji je upao u srednju školu „Vuk Karadžić“ i sprečio mogući masakr.

„Ja sam i tada rekao – svako čudo za tri dana dosta i da će biti brzo zaboravljeno kao i što se desilo. Jednostavno naši državni organi to nisu shvatili na adekvatan način, nisu shvatili ozbiljno i bilo je pitanje vremena kada će se nešto slično desiti, kao i svuda po svetu“, objasnio je profesor fizičkog za N1.

On je naveo da je od predsednika države Aleksandra Vučića dobio medalju za hrabrost, međutim nakon tragedija u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i Duboni preko Vibera isključen je iz odbora SNS.

„Posle niza gostovanja po televizijama ne znam i zašto, dobio sam poruku da sam isključen iz drugog mesnog odbora SNS u Velikoj Plani, posle toga sam otišao i iščlanio sam se iz stranke. Osnovni red bio bio da su me pozvali i rekli da nešto nije u redu, a ja dobijam preko Viber grupe da sam isključen“, rekao je Stojadinović.

On smatra da država pre svega treba da vrati zakonsko ovlašćenje prostvetnim radnicima i roditeljima.

„Oni su dali prava deci, a deca kao deca, znaju za svoja prava a ne znaju za svoje obaveze. Tu je velika zloupotreba, mislim da je odnos porodica – nastavnik mora da se podigne na mnogo viši nivo. Mislim da smo mi u nekom zapećku i da je ovo tek početak naše tragedije i našeg kraja“, zaključio je profesor fizičkog.