in

Nastavljeno suđenje Koluvijinom advokatu zbog pretnji novinarki Jeleni Zorić

Nastavljeno suđenje Koluvijinom advokatu zbog pretnji novinarki Jeleni Zorić

U Drugom osnovnom sudu u Beogradu je nastavljeno suđenje advokatu Svetislavu Bojiću po prijavi novinarke Insajder televizije Jelene Zorić zbog ugrožavanje sigurnosti, javlja Insajder.

Nakon još jednog ročišta, njen pravni zastupnik advokat Dragoljub Đorđević imao je, kako kaže, „mučan utisak“ nakon iznošenja odbrane Bojića, ali je i pohvalio što je sudija zakazala nastavak suđenja u relativno kratkom roku, piše Insajder.

„Smatram da su na svaki način pokušali da omalovaže novinarku Jelenu Zorić, pokušali su na neki način da je ponize što je ostavilo po meni jako loš utisak i na sud. Lično se pitam zar je trebalo da prođe dve godine a da se još uvek nismo suočili sa istinom i sa pravdom, pogotovo kada je u pitanju pravo na informisanje i sigurnost novinara“, istakao je Đorđević.

Svedočenje je trajalo oko dva sata u kojma je u ulozi svedoka i oštećene Zorić ispričala kako je dobijala pretnje i istakla da se pridružuje krivičnom gonjenju Bojića. Na kraju je dodala i da ne zahteva materijalnu nadoknadu.

Prema optužnom predlogu, Bojić, koji je branilac optuženog Predraga Koluvije u slučaju „Jovanjica“, krajem decembra 2020. godine uputio je pretnje Jeleni Zorić, poručujući joj da „niko nije dobro prošao ko se o Koluviju ogrešio“.

Kako podseća Insajder, okrivljeni Svetislav Bojić, advokat Predraga Koluvije, optuženog da je na imanju svoje firme „Jovanjica“ uzgajio više od tone i po marihuane, 28. decembra prišao je novinarki Zorić, dok je radila svoj novinarski posao zajedno sa snimateljem, i rekao: „Molim Vas budite precizni u izveštavanju pošto je moj klijent Predrag Koluvija pošten čovek i veliki vernik, evo on meni kaže kad sam išao da ga posetim ‘Zorićka me uništava i rastura njenim izveštavanjem, ali se ja Bogu molim za njeno zdravlje, kao što se molim i za zdravlje tužioca Saše Drecuna i ovog što ga je uhapsio, Slobodana Milenkovića’“.