in

Nastavak saradnje Rusije i Srbije u oblasti energetike

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je na sastanku sa predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem da veruje da će biti nastavljena saradnja dve zemlje u oblasti energetike i u drugim oblastima od obostranog značaja.

Kako je saopštila Skupština Srbije, Bocan Harčenko je na sastanku rekao i da Rusija „neće promeniti stav po pitanju Kosova i Metohije“.

Orlić je, kako se navodi, izrazio zahvalnost „na principijelnom stavu i podršci“ Rusije po pitanju očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Naveo je da Srbija, „suočena sa jednostranim i opasnim potezima Prištine, kojima se direktno ugrožava srpski narod na Kosovu i Metohiji, ulaže velike napore da sačuva mir i stabilnost“, piše u saopštenju.

On je kazao da rezultati aprilskih predsedničkih i parlamentarnih izbora u Srbiji „svedoče o jasnoj podršci naroda politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, dodaje se.

Orlić je rekao da se Srbija, u skladu sa tom politikom, „nalazi na evropskom putu i neguje odnose sa tradicionalnim prijateljima, čuvajući svoje vitalne političke i ekonomske interese na prvom mestu“, stoji u saopštenju.

Tagovi