in

Naprednjaci masovno dele po mrežama poruke podrške Vučiću

Naprednjaci masovno dele po mrežama poruke podrške Vučiću

Na zvaničnim stranicama sajta Srpske napredne strane, društvenim mrežama Tviteru i Instagramu, poslednjih dva dana mogu se primetiti poruke podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u njegovoj “borbi protiv hijena”.

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić podršku predsedniku dao je gostujući na Informer televiziji:

„Mahali su vešalima i ranijih godina na Terazijama, kada su želeli da budu obešeni predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić. I oni su i tada, kao i sada govorili da su to ubačeni elementi. Pominju se i Narodne patrole, pa su im i one takođe ubačeni elementi. Sve su im ubačeni elementi. I prave se kao da su pali sa Marsa, a nisu“, rekao je Orlić.

„Opozicija neće dijalog, a predsednik Srbije ih je nebrojano puta pozvao da razgovaraju. Tu vidite kakve su kukavice u pitanju. Na svaki pokušaj dijaloga opozicija baca drvlje i kamenje. Oni samo lažu. A na prozapadnim medijima dovode osvedočene nasilnike, poput glumca Dragana Bjelogrlića, voditelja Ivana Ivanovića, itd.“, istakao je Orlić.

„Čovek koji ne zna za strah“

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali, na svom Instagram profilu poručio je su motivi onih koji se bore protiv nasilja, lažni.

„Kada oni koji se navodno bore protiv nasilja, upućuju najjezivije poruke predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, onda vam je jasno da su njihovi motivi lažni, a ponašanje licemerno. Zato još jednom upućujem punu podršku Aleksandru Vučiću, koji svakodnevno trpi najstrašnije uvrede i pretnje od onih koji se navodno bore za bolju Srbiju. Poručujem im – za bolju Srbiju se borite radom i rezultatima, novim radnim mestima, jačom ekonomijom. To stvara bolju zemlju i to je ono za šta se bori Aleksandar Vučić. To je čovek koji ne zna za strah i koji će se boriti do kraja, a u tome ima moju bezrezervnu podršku!“, napisao je Mali.

„Neće biti Majdana u Beogradu“

Novoizabrani predsednik Srpske napredne stranke, potpredsenik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević svoju podršku predsedniku Srbije iskazao je na svom Tviter nalogu.

„Neće biti nikakvog „Majdana u Beogradu“, niti krvi po ulicama. Građani Srbije su pre godinu dana na biralištima pokazali kome veruju i koga žele da ih vodi, a to su predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka“, naveo je Vučević.

Poruke podrške poslala je i Irena Vujović, članica Predsedništva Srpske napredne stranke i ministarka za zaštitu životne sredine.

„Bezrezervna podrška predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je zbog svoje istrajnosti u borbi za stabilnu i uspešnu Srbiju, konstantna meta napada. Bolje je da idemo u opoziciju, a spremni da poginemo za slobodnu Srbiju, nego da vlada ološ iz opozicije sa ološem iz vlasti“, navela je Vujović.

„Ne pada sneg da pokrije breg“

Član Predsedništva Srpske napredne stranke, bivši narodni poslanik, Dejan Kesar:

„Lice nasilja i želje da se vlast ruši na ulicama kako bi opet seli u fotelje i nastavili da Srbiju sistematski ruše po nalogu onih koji žele Srbiju da vide na kolenima, poraženu i izolovanu. Međutim, ispostavilo se da podršku imaju i od onih koji su se do juče borili da ministarska fotelja bude važnija od sopstvene zemlje. To vidimo na primeru ministra privrede Rade Baste, očiglednog Nato lobiste koji danas uz sve beneficije koje mu je omogućio baš Aleksandar Vučić, želi da ispadne zaštitnik žute elite. Nema tu ničega čudnog jer ipak su ti isti drugovali do 2012. godine i smejali se dok su imali šta da očerupaju od posrnule Srbije. Ne pada sneg da pokrije breg već da svaka zverka pokaže trag“, naveo je Kesar.

Član Predsedništva i Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Krsto Janjušević na svom Instagram nalogu naglasio je da je Vučić „siguran put i mirna budućnost“.

„Naslušasmo se i juče o moralu od onih kojima je obraz đon i onih koji su na novoj staroj promociji svog političkog „arsenala“ i programa prikazali Aleksandra Vučića na vešalima. Njihov kobajagi program mirne šetnje, naizgled idealan scenario, u svojoj suštini podgreva nasilje i nestabilnost, rasplamsava nejednakost i otkriva njihovo pravo lice i ideju – pa tako pozivom na smrt čoveku koji pruža mir, stabilnost i prosperitet ukazuje da oni jesu za razdor i nasilje kao jedino rešenje. … Put predsednika Aleksandra Vučića nije vešanje i nasilje, već siguran put i mirna budućnost – niste se pokazali kada ste imali priliku, pa nemojte tražiti hleba preko pogače, a u ovom slučaju hleba preko tuđe nesreće, sram vas bilo!“, napisao je Janjušević.

„Opoziciona lešinarska koalicija“

Među podrškom, nalazi se narodna poslanica Nevena Đurić, ali i Srpska napredna stranka iz Kruševca koja je objavila podužu objavu na Instagramu u kojoj pozivaju na izbore.

„Takve poruke koje se šalju su jasna slika i prilika opozicione lešinarske koalicije koja narod zloupotrebljava da za njega uradi prljav posao. Nije njima stalo do borbe protiv nasilja, niti da odaju počast stradalima u tragediji koja je zadesila Srbiju. Njima je stalo samo do toga da Vučiću vide leđa! Čak to više ne umeju da sakriju, pa su glumce morali da angažuju za novu predstavu za javnost“, navodi se na Instagram stranici.

Poruke podrške stižu i od ministra Gorana Vesća, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića, poslanice Ivane Nikolić i Sandre Božić, poslanika Zorana Tomića i drugih.