in

Napraviti oštar rez sa sistemom, parlament pao na najniže grane

Napraviti oštar rez sa sistemom, parlament pao na najniže grane

Šef poslaničkog Zeleno levog kluba Radomir Lazović izjavio je da je potrebno formirati Anketni odbor koji bi u roku od 30 dana prikupio informacije i utvrdio ko je odgovoran za propuste i za atmosferu koja je dovela do masovnih zločina u školi “Vladislav Ribnikar” i u Mladenovcu.

Lazović je rekao da je nakon zločina, reakcija premijerke Ane Brnabić da „sistem nije zakazao“ pokazala da vlast nema nameru da bilo šta menja.

„Upravo to da vlast neće nikakve promene bio je razlog i za ovu sednicu i anketni odbor i za protest. Bilo je jasno da vlast ne planira suštinske promene niti da obuzda Pink i Hepi, REM ili odgovorne ministre kako bi mogao da se okrene novi list i u prosveti i u policiji“, rekao je Lazović i zato, kako je naveo, još jednom će građanima da kaže koji su zahtevi protesta.

„Zahtevamo oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama koje promovšu nasilje kao što su Pink i Hepi, smenu svih članova REM-a, gašenje tabloida koji objavljuju lažne vesti i krše novinarski kodeks kao što su Informer, Alo i Srpski telegraf, smenu rukovodstva RTS-a, ukidanje rijalitija smenu ministra Bratisilava Gašića i šefa BIA Aleksandra Vulina“, rekao je Lazović.

On je pohvalio potez ministra Branka Ružića koji je pokazao odgovornost i podneo ostavku i pozvao vlast da zaustavi svoju mašineriju i umiri atmosferu u društvu.

Ostavka Ružiča je nešto što je pohvalno i znači odbijanje da “sprovodi politiku sistem nije zakazao“, ocenio je Lazović i ocenio da je neophodno napraviti “oštar rez“ sa postojećim sistemom, jer su službe koje treba da nas obrazuju i štite izneverile.

Lazović se u svoje ime, i ime opozicionih partija izvinio građanima, glumcima, novinarima zbog istupa Nebojše Bakareca koji su bili “bez ikakvog smisla, koji je širio mržnju i napadao koga je stigao“.

“Zao mi je što trpite ovakve bestidne napade. Verujem da se više nikada ne sme dogoditi da se neko naziva pogrdnim imenima, kao što je bilo prethodnih dana. Umestio otvorene rasprave, naš parlament je pao na najnižu granu. Dobili smo napade na glumce i pozive na linč koji su se i ostvarili kada je napadnut glumac Marko Janketić“, rekao je Lazović.