in

Napalo me obezbeđenje predsednice RS, a Dodik mi rekao “marš odavde”

Opozicioni poslanik Nebojša Vukanović izjavio je, na početku posebne sednice Narodne skupštine Republike Srpske, da ga je pred početak skupštinskog zasedanja napalo obezbeđenje predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

Vukanović je kazao i da ga je verbalno napao srpski član Predsedništva BiH i lider vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik, rekavši mu – „Šta ćeš ti ovde, marš odavde“.

Vukanović je zamerio predsedniku Narodne skupštine Nedeljku Čubriloviću što nije reagovao na ove napade, mada je bio prisutan.

Poslanici opozicionih stranaka su na početku zasedanja oštro reagovali na odluku predsednika parlamenta RS da u toku rasprave mogu da govore samo po dva predstavnika poslaničkih klubova.

Vukanović, kao i ostali poslanici opozicije, smatra da im je tako narušeno poslaničko pravo da iznesu svoj stav, a da je to pravo dato lideru HDZ BiH Draganu Čoviću.

Narodna skupština Republike Srpske danas će održati posebnu sednicu, na kojoj će se razgovarati o aktuenoj poitičkoj i ekonomskoj situaciji u BiH.

Poslanicima će se obratiti i lider HDZ BiH Dragan Čović, dok je u parlament RS odbio da dođe lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović, uz obrazloženje da se o tim pitanjima treba razgovarati u parlamentu BiH.

Tagovi